NFC South - Playoff forgatókönyvek

A Panthers-nek meg kell vernie a Cleveland Browns-t vasárnap a playoff remények életben tartásáért, de akár hiszed, akár nem, a remény életben maradhat még vereség esetén is.

Ha a New Orleans veszít Atlanta-ban vasárnap, majd a 17. héten a Panthers megveri az Atlanta-t, a Saints pedig elveszíti a Tampa Bay elleni meccset, a Carolina lenne a NFC South bajnoka 6-9-1-es mérleggel. Ez lenne az eddigi legrosszabb eredmény egy rájátszásba jutott csapattól, de természetesen a Panthers örülne neki.

Ez természetesen a legvalószínűtlenebb mód, ahogy a Carolina bejuthat a rájátszásba. Mivel a Panthers egyszerre csa egy meccsre figyel, itt van egy másik forgatókönyv a lehetséges vasárnapi eredmények alapján, kezdve a Carolina számára legkedvezőbb és befejezve a legrosszabb forgatókönyvvel .

A Panthers NYER, a Saints VESZÍT: Ebben az esetben a Panthers visszaszerezné az irányítást a playoff remények felett, míg a Saints-nek futnia kéne az eredmény után. Az Atlanta ugyanolyan eredménnyel állna, mint New Orleans, ekkor a divízió bajnoki címről a következő heti Panthers-Falcons mérkőzés döntene.

A Panthers NYER, a Saint NYER: Ebben az esetben a Falcons kiszáll a versengésből, és komolyan kell figyelni az eredményjelzőt az Atlanta és a Tampa Bay meccsén a 17. héten. A Panthers-nek meg kellene vernie a Falcons-t és a Saints-nek vereséget kell szenvednie a Buccaneers-től. Ellenkező esetben a Saints nyerné a csoportot.

A Panthers VESZÍT, a Saints NYER: A 17. hét jelentőségét veszti ebben az esetben, a Saints-et koronáznák bajnokká vasárnap. A Panthers-Falcons meccs a második helyért zajlana.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu