A csomagolók kalózokat zsákoltak karácsonyra

2014. 16. hét

Green Bay Packers vs. Tampa Bay Buccaneers 20-3

Minek nekünk Reszkessetek Betörők, vagy bármilyen más karácsonyi vígjáték, ha a Tampa Bay Buccaneers is játszik mérkőzést ez időtájt. Legalábbis bízom benne, hogy akik végigszenvedték az idei szezont, már csak mosolyogni tudnak az egészen. Főleg így az ünnepi készülődések közepette.

Hisz adott nekünk egy meccs, ami meglepő módon szorosan kezdődött. És leginkább a védelmek csatáját hozta. A bitang erős futójátékkal megáldott Packers-t sikerült meg-meg torpanásra késztetni. De Gerald McCoy nélkül azért elég nehézkesen ment a dolog. Később pedig Mason Fostert is elveszítettük, akinek kiújult korábbi achilles sérülése, így a meccs hátralévő idejében már nem is játszhatott. Aztán persze ment is a dolog vagy egy negyeden keresztül. Végül pedig Eddie Lacy áttörte azt a bizonyos jeget, meg a Bucs védelmét is, és 44 yardos touchdown futásával megkezdte a pontgyártást a Packers-nek. Lacy egyébként 99 yardig jutott végül a mérkőzésen. Ahogy pedig tovább gyűjtögette a Green Bay a pontokat, úgy kezdte kiadni a kezéből a mérkőzést a Buccaneers.

Eddie Lacy 44 yardos TD futása.

És hogy a szorosnak titulált mérkőzésen miért nem lehettünk partiban? Mert a Buccaneers támadófala és irányítója továbbra is lenyomna bármilyen karácsonyi, vagy szilveszteri Sas bohózatot. McCown már önmagában sem egy irányítózseni, ezt már többször kiveséztük. De a támadófal ami előtte van, most komolyan… erre már szavak sincsenek. Beszéljenek a számok! Az egy dolog, hogy Josh McCown-t hét alkalommal zsákolták be a Csomagolók. Ha a támadófalon múlik, még masnit kötni is lett volna idejük rá. De, hogy 26 (!) percet kell várni egy first down-ra a Buccaneers offense-től. Na az már a Karácsony szentségének teljes meggyalázása. Íme a csapatok támadóegységének a statisztikái, amikor már csak 4 perc van hátra az első félidőből:

1222_2_meccs

Vicc? Szánalmas? Nevetséges? Bizony! Minden jelző illene a szituációra. Valami csoda folytán még a félidő vége előtt sikerült a Bucs-nak is pontokat raknia a táblára. Leginkább Mike Evans és Vincent Jackson elkapásainak köszönhetően. A csapat eljutott a red zone-ig, de időhiány miatt a hét pontot már csak háromra tudták váltani. Ez volt az első pont a mérkőzésen, hogy a Tampa Bay eljutott a Green Bay térfelére. És ennyi is volt az egész mérkőzésre.

A harmadik negyed nagyon gyorsan elrepült. Most vagy nagyon be voltam már sörözve, vagy Aaron Rodgers vezetgette nagyon szépen, és nyugisan csapatát, játszogatván az órával. Ebben a negyedben senki nem rakott pontokat a táblára. Egyetlen egy említésre méltó esemény történt, mégpedig, hogy sikerült a Packers-t megállítani pár yardnyira a Bucs célterületétől. A Green Bay olyan közel volt a touchdown szerzéshez, hogy még negyedik kísérletre is nekimentek. De a Tampa Bay védelme visszaszerezte a labdát, miután a negyedik nekifutásra sem sikerült összehozni a dolgot.

Aztán az utolsó negyedben tovább folytatódott. A Packers támadóegysége szépen araszolt. Össze is jött egy Crosby mezőnygól, illetve egy 1 yardos TD passz Jordy Nelson felé. Míg a másik oldalon egy mindenre alkalmatlan társaság folyamatos vergődését lehetett látni, akik mezőnygól távolságig sem képesek eljutni. Az 1/1 már nagyon zsebben, de ezt a rakat szánalmat nézve, én már azt is kinézem az edzőinkből, hogy egy puntert húznak vele be. Összességében, a Tampa Bay nagyon rossz volt idén, olyannyira, hogy még a Tampa Claus-t is sikerült végérvényesen kiborítani! Mindenki mondjon le:

Pár érdekesség még a végére, az igények teljessé tétele végett:

- Doug Martin eljutott 17 yardig ismét, 10 labdacipelésből. Míg Charles Sims futott minusz 1 yardot a mérkőzésen.

- Josh McCown szétadogatta a Packers-t: 12/26, 147 yard, 0 TD, 1 INT

- Michael Johnson felébredt: 1 sack

- A Green Bay statisztikáit ezzel szemben nem írom ide, mert kiborultok karácsony előtt, mint a Tampa Claus, és félő, hogy az otthoni fa bánja.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com