Regular season week 16: Giants 37 Rams 27

Pontgazdag mérkőzésen, parázs hangulatban sikerült begyűjteni sorozatban harmadik győzelmünket. Beckham ismét parádézott, Manning is tökéletesen játszott, a védelemben pedig Kerry Wynn mutatott be több nagy játékot is.

Az elején sikerült 10-0-ra elhúzni, ami megadta a teljes mérkőzésnek a menetét. Jó volt látni a special team labdaszerzését mezőnygólunk után, a csapatrész nagyon sokat fejlődött idén. A Rams-nek több veszélyes visszahordója is van, de egy punt returnön kívül nem tudtak komolyabb veszélyt kialakítani. A végére viszont elfogyott a koncentráció és ellenfelünk blokkolni tudta Josh Brown mezőnygólját. Ami szintén aggodalomra adott okot, az a fegyelmezetlenség. 12 büntetésből 149 yardot gyűjtöttünk össze és a félidő előtti tömegverekedés során kiállították Preston Parkert és Damontre Moore-t is. A szituáció azután alakult ki, mikor Alec Ogletree az oldalvonal mellett vitte le Beckhamet a földre. Nem ez volt az első ilyen eset, a St. Louis játékosok többször is hasonló módon próbálták kizökkenteni elkapónkat.

Ez nem jött össze és újonc játékosunk 148 yardot és 2 TD-t is elért. Ezzel újabb rekordokat döntött meg és még nagyobb esélye van arra, hogy a liga legjobb rookie-ja legyen idén. Végre brillírozott Rueben Randle is, ő szintén 100 yard felett zárt. Az elmúlt hetekben "büntetésben" volt a WR és úgy látszik ez pozitívan hatott játékára. Ki kell emelni Eli Manninget is, hiszen 9 híján 400 yardot passzolt össze, valamint háromszor is megtalálta célpontjait az end zone-ban. 148,8-as QB ratingje magáért beszél. Egy ideig szenvedett, de aztán csak sikerült meglódulnia Andre Williams-nek is, aki idén másodszor hozott össze 100 yard feletti meccset. Utoljára 2010-ben láthattunk ilyet, hogy két elkapónk és egy futónk is átlépje ezt a határt. "Bemutatkozhatott" Orleans Darkwa is, aki egy gyönyörű touchdownnal hálálta meg a bizalmat. A támadófalra sem lehetett panasz, mindössze egy sacket engedélyezett a kiváló Rams defense-nek, igaz Will Beatty gyenge napot fogott ki miután minden negyedben beszedett egy büntetést.

A védelem sztárja az újonc Kerry Wynn volt. Először egy felpattanó átadás az ő kezében kötött ki, majd a mérkőzés végén sackelni tudta Shaun Hillt és a labdát is kiütötte az ellenfél irányítójának a kezéből. Mióta aktiváltuk szinte nem is volt gyenge mérkőzése, majdnem mindig volt egy-egy szép jelenete. Hasznos játékossá válhat. JPP is újra szerzett egy sacket, ezzel pedig 10,5-nél jár ebben a tekintetben. Sokba fog kerülni a megtartása... Sajnos Antrel Rolle-nak ismét volt egy csúnya jelenete, Tre Masont a sisakrácsba kapaszkodva próbálta földre vinni, amiért járt volna a büntetés, de a játék végeredménye touchdown lett.

Összességében tehát szép győzelmet arattunk, a vártnál sokkal jobb offense teljesítménnyel. Ez a St. Louis védelem nagyon nagyon jó, 3 héten keresztül nem kapott TD-t sem, most azonban Manning alaposan megszórta őket. Ugyan későn jött a jó játék, de az ilyen összecsapások mindig mosolyt csalnak az ember arcára. Több fiatal játékosunk is remekelt, az idei draft class pedig bombaerősnek tűnik, a korábbinál tehát valamivel optimistábban várhatjuk a jövőt.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu