Draft prospectek: Brandon Scherff OT, Iowa

Itt a második ismertető az NFL leendő újonc játékosairól. A védőfalból áttérünk a támadófalba és az Iowa kiválósága, Brandon Scherff kerül sorra.

1991. december. 26-án született Iowában, az aprócska Denison városában. A helyi középiskolában ismerkedett meg a futballal, ahol támadó- és védőfalemberként is bevetették, sőt másodévesként irányítóként is szerepelt. Kosárlabdázott és atletizált is, utóbbinál súlylökésben és diszkoszvetésben brillírozott igazán. A Rivals.com 3 csillagos prospectnek és a 44-dik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta.

Első egyetemi évét redshirt miatt kihagyta, majd 11-szer szerepelhetett bal oldali guardként, amelyből háromszor kezdett. Másodévesként megörökölte Riley Reiff helyét a vakoldali tackle pozíciójában, igaz ekkor lábtörés miatt csak 7 összecsapás jutott neki. Junior szezonja után az egyik legjobb falembernek tartották, de némi meglepetésre visszatért senior évére egyetemére. Nem okozott csalódást, övé lett a legjobb falembernek járó Outland Trophy.

Erősségei: felsőtestének ereje, kézhasználata és térdeinek rugalmassága elősegíti a futójáték erőteljes támogatását. Széles felépítés és könnyű lábak jellemzik, jól kontrollálja mozgását. Kiváló drive blocker, arra irányítja az emberét amerre szeretné. Karjaival távol tudja tartani magától a védőt. Megvan a kellő gyorsasága is. Jól helyezi át a súlypontját és a "második szinten" is képes eltávolítani az ellenfelet. Passzblokkolás közben is kontrollálni tudja a pass rushereket. Lenyűgöző ereje van, bármikor megállít bárkit.

Gyengeségei: lehetne lazább a csípője. Időnként bajba került, mikor túlságosan is csak az erejére támaszkodott. Többször is a sarkára helyezte testsúlyát, aminek köszönhetően a védők mögé tudtak kerülni. Néha rossz felé mozdul el passzblokkoláskor, igaz ez tapasztalatszerzéssel javítható.

Jelenleg a legjobb támadó falembernek tartják, akit egyértelműen a top 10-be várnak. Erre minden esélye meg is van, az egyetlen kérdés, hogy effektív tud-e lenni a vakoldalon a profik között is, illetve az, hogy valóban az offensive line-t kell-e megerősítenie csapatunknak az első körben. Inkább egy guardra lenne szükség, amit a draft ezen szakaszában bűn szerezni, a két szélet pedig továbbra is rá lehet bízni Beatty-re és Pugh-ra.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu