Panthers díjazottak 2014 - Offense

Az év játékosa: a tight end Greg Olsen

Ő volt az offense-ben a legkövetkezetesebb, legproduktívabb játékos 2014-ben. Olsen csapat első volt 84 elkapással és holtversenyben csapat első volt 1008 yarddal, ami mellé hat touchdown-t is szerzett.

Amikor a Panthers szüksége volt a fontos elkapásokra, Olsen rutinszerűen szállította. Ugyanakkor hatékony blokkoló is volt, megnyitotta a sávokat a futáshoz, és segített a Carolina sérülésektől sújtott támadófalának megvédeni az irányító Cam Newton-t.

A kemény munka meghozta jutalmát, megszerezte első Pro Bowl jelölését.

Különdíjas: az irányító Cam Newton, a running back Jonathan Stewart

Newton egyéni kihívásokkal küzdötte végig a szezont. Megsérült a bokája, a bordája és a háta, de még így is 3127 passzolt yardot és 18 TD passzt adott, a 539 futott yard és öt futott touchdown mellett.

Miután sérülésekkel küzdött az előző két évben, Stewart virágzott a Carolina vezető running back-jeként 2014-ben, 809 yardot futott és második volt az NFL-ben az utolsó öt hét alapján.

Az év újonca: az elkapó Kelvin Benjamin

A Panthers első körös választása 2014-ben szinte azonnal a csapat No. 1 wide receiver-e lett, és bár voltak ellentmondásos időszakai, Benjamin jól teljesített.

A wide receiver vezette a Carolina-t kilenc TD elkapással. Olsen-nel holtversenyben a csapat legjobbja volt 1008 yardot szerezve 73 elkapásból.

Különdíjas: a guard Trai Turner és Andrew Norwell

Mint Benjamin, úgy Turner és Norwell is kritikus darabja volt a támadó puzzle-nek. Turner, a harmadik körös választás, és Norwell, a draftolatlan szabad ügynök egy erős tandemet alkottak, ami segített a Panthers-nek visszaszerezni az irányítást a line of scrimmage-en az év végén.

Meg nem énekelt hős: a center Ryan Kalil

Kalil volt a támasz az offensive line változásaiban. Ő tartotta az egységet össze, amikor a sérülések miatt a Panthers nyolc különböző támadófal kombinációval volt kénytelen kezdeni. Kalil volt az egyetlen lineman, aki mind a 16 meccsen kezdett, és tudása valamint vezetői képessége nélkülözhetetlen volt a tapasztalatlan játékosok mellett.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu