Austin Seferian-Jenkins biztos benne, hogy remek második éve lesz

Nem kis reményekkel vágott neki a tavalyi szezonnak a Tampa Bay Buccaneers, és ezzel együtt nagy reményeket fűztek az egyetemi játékosbörzén elhalászott két égimeszelőhöz, Mike Evans-hez, és Austin Seferian-Jenkinshez is.

Míg egyikük be is váltotta azokat, ASJ-nek ez már kevésbé sikerült sérülés, és egyéb újonc problémák miatt.

A sérüléseket maga mögött hagyta, és azt nyilatkozta a Tampa Tribune-nek, hogy már teljesen egészséges.

“Tényleg csak arra van szükségem, hogy pihentessem a testemet. Miután befejeztem az utolsó egyetemi évemet, rögtön jöttek a combine edzések, amibe mindent beleadtam. Soha nem kaptam meg azt a kis szünetet amire szükségem lett volna. Ez pedig egy lábsérülésben csúcsosodott ki. Szóval az elmúlt hónapban volt az első alkalom négy vagy öt éve, hogy lehetőséget kaptam egy kis pihenésre. Így most már tényleg sokkal jobban érzem magam.”

Seferian-Jenkins első szezonjában mindösszesen 21 sikeres elkapást tudott felmutatni 221 yardon, és 2 TD-t mellé. Persze sérülése miatt csak 9 meccsen tudott pályára lépni. Amikor viszont egészséges volt kiemelt helye volt a gameplanben, mint a csapat kezdő tight endje. És bizony ő volt a legtöbbet a pályán ezen pozícióban függetlenül attól, hogy a szituációban elkapni, vagy épp blokkolni kellett.

ASJ az a típusú játékos, akit Dirk Koetter a Bucs új támadó koordinátoraként biztos, hogy használni fog. Hisz korábban ő edzette Marcedes Lewis-t is, aki ez idő alatt profi pályafutása legsikeresebb éveit tudhatta magáénak. És persze ne feledkezzünk meg Tony Gonzales-ről sem, aki a valaha volt egyik legjobb játékos ezen pozícióban. Austin Seferian-Jenkins-ben pedig megvan a lehetőség, hogy produktív játékos legyen az NFL-ben, akár mint blokkoló, akár mint elkapó tight end.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com