A Redskins szerződtette a Colts-tól elküldött védőfalembert

A Washington Redskins tegnap bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött az Indianapolis Colts-tól a héten elküldött defensive tackle Ricky Jean Francois-val. Biztos volt, hogy a tackle hamar meg fogja találni a következő csapatát hiszen az elküldése után rögtön találkozóra hívta a Washington Redskins, a San Francisco 49ers és Seattle Seahawks is.

Jean Francois végül a Redskins mellett döntött (no meg a csapat is mellette) és a hírek szerint hároméves, 9 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződés 4 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmaz és a különböző záradékokkal együtt a teljes összeg elérheti a 11.25 millió dollárt.

A védő új szerződése némi visszalépést jelent a korábi kontraktusához képest. A Colts-al négyéves, 22 millió dolláros szerződést kötött 2013-ban így a korábbi évi 5.5 millió dolláros átlaga 3 milliósra csökkent.

Ha a front officet megnézzük akkor nem lehet meglepő, hogy Jean Francois végül a Redskins játékosa lett. A csapat jelenlegi general managere Scot McCloughan a San Francisco 49ers GM-je volt amikor a csapat kiválasztotta a védőt a 2009-es Draft hetedik körében.

(nfl.com, Fotó: sportal.com.au)