A Browns 15 millió dollárért szerződtette Josh McCown-t

A Cleveland Browns tegnap bejelentette, hogy szerződtette a Chicago Bears és a Tampa Bay Buccaneers korábbi játékosát Josh McCown-t. Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információja szerint az irányító hároméves, 15 millió dolláros szerződést kötött a veterán irányítóval.

A jelenleg 35 éves McCown 13 éves pályafutása során egyetlen korábbi csapatánál sem tudott maradandót alkotni. Pályafutása során megfordult a Arizona Cardinals, a Detroit Lions, az Oakland Raiders, a Carolina Panthers, a Chicago Bears és a Tampa Bay Buccaneers csapatánál.

Két évvel ezelőtt Jay Cutler sérülése után a Bears kezdő irányítója lett és nagyon biztatóan teljesített így miután kikerült a piacra a Bucs kezdő irányítónak szerződtette. A tavalyi szezonban 11 mérkőzésen lépett pályára, 327 passzkísérlete volt, melyből mindösszesen 184 talált célba. 56,3%-os pontosság, 2206 yard, 6,7 yard kísérletenként. 11 touchdownt és 14 interceptiont szerzett a Bucs irányítójaként.

McCown szerződtetésével a csapat general managere Ray Farmer egyértelművé tette, hogy nem hosszabbítanak korábbi irányítójukkal Brian Hoyer-el. Hoyer-nek lejár a szerződése és az utolsó két szezonban 10-6-os mérleget ért el a Browns (McCown mérlege 17-32 a pályafutása során) irányítójaként. Ennél jobb mutatót a csapat egyetlen korábbi kezdő irányítója sem tudott felmutatni 1999 óta.

Nagyon meglepő, hogy a Browns hároméves szerződést kötött a veterán irányítóval és ez több kérdést vet fel mint amennyit megválaszol. Hoyer így már nem tér vissza és ezzel a lépéssel a Browns kinyilvánította, hogy nem hisz a rehabon levő Johnny Manziel-ben sem.

(nfl.com, Fotó: thepewterplank.com)