A Cardinals 11 szezon után elküldte a defensive tacklejét

Az Arizona Cardinals tegnap bejelentette, hogy elküldte Darnell Dockett-et. A defensive tackle távozásával a csapat történetének legjobb védője hagyta el a csapatát. A Cardinals nem érzelmi hanem üzleti döntést hozott és döntésük gazdaságilag teljes mértékben megmagyarázható. Dockett elküldésével 6.8 millió dollár szabad helyhez jutottak a fizetési sapkában.

Dockett-et a 2004-es Draft harmadik körében választotta ki a Cardinals és egész pályafutása során a csapat játékosa volt. Sokoldalú játékos amit jól mutat, hogy bevethető volt defensive end és tackle poszton is. 459 tacklet, 40.5 sacket, 7 kierőszakolt fumblet és 4 interceptiont szerzett. Három évben beválasztották a Pro Bowl és alkalommal (a 2009-es szezonban) bekerült az All-Pro első csapatába is.

"Tisztában vagyunk vele, hogy mit érzünk Darnell-el kapcsolatban és minden vágyunk, hogy később visszatérjen hozzánk. Miután beszéltünk és a képviselőjével, úgy döntöttünk, hogy ez a lépés szolgálja legjobban a csapat és a játékos érdeket. Így mindkét fél több lehetőség előtt áll." - nyilatkozta Steve Keim a Cardinals general managere.

Dockett így most szabadügynök lett és letesztelheti magát a piacon. A felek nem tudtak megegyezni a fizetéscsökkentésben és emiatt távoznia kellett a védőnek. Jelenleg azonban az nincs kizárva, hogy pár nap után, kevesebb pénzért visszatér a csapathoz.

A Cardinals vezetősége rögtön közölte, hogy Dockett a csapat játékosaként fog visszavonulni. Ha sikerül csapatot találni akkor valószínűleg a következő offseasonban, egy napos szerződést kötnek majd vele, hogy Cardinalként vonulhasson vissza.

(nfl.com, Fotó: dshhonline.com, dailysnark.com)