Miamiból kettő, Atlantából egy elkapó távozott

A csapatok a napokban elkezdtek megválni a feleslegessé váló játékosaiktól és a kirúgási hullám áldozata lett a Miami Dolphins wide receivere Brian Hartline, Brandon Gibson és az Atlanta Falcons wide receivere Harry Douglas is.

Hartline egész profi pályafutása során a Dolphins játékosa volt de egyáltalán nem lehet rajta meglepődni, hogy a vezetőség végül a cut mellett döntött. Két és három éve nagyon kiugró szezonokat futott, mindkét évben átlépte a 1.000 elkapott yardot, de a tavalyi szezonban visszaesett a teljesítménye.

A két kiugró szezonnak köszönhetően ötéves, 30 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a Dolphins-al. A tavalyi szezonban csak 474 elkapott yardot szerzett és legyőzte az újonc Jarvis Landry. Hartline a fizetési sapkából 5.9 millió dollárt foglalt el és az elküldésével 3.15 szabad helyhez jutottak.

Hartline mellett Gibson-nak sem volt maradása. A tavalyi szezonban a csapat negyedik számú elkapója volt, 295 elkapott yarddal és 1 touchdownnal zárta a tavalyi szezont. Idén lépett szerződésének utolsó évébe és az elküldésével 3.26 millió dollár szabad helyhez jutott a Dolphins

Douglas Hartline-al ellentétben nem volt csapatának meghatározó játékosa hiszen ha nem voltak sérültek a kezdők akkor Julio Jones és Roddy White mögött a csapat harmadik számú elkapója volt. Két évvel ezelőtt a kezdők sérülése miatt sok játéklehetőséghez jutott és pályafutásának legjobb szezonját futotta.

A 2013-as alapszakaszban 1.067 elkapott yardot szerzett de tavaly csak 556 yardal zárta a szezont. Elküldése anyagi szempontból is magyarázható hiszen 3.75 millió dollárt el a fizetési sapkából amiből 3.5 millió dollár szabadult fel az elküldése után.

(nfl.com, cincyjungle.com, zimbio.com, foxnews.com)