A Redskins kivágta két védőfalemberét

A Washington Redskins tegnap elég sok szabad helyhez jutott a fizetési sapkájában miután elküldte elküldte két defensive linemanjét. Tegnap bejelentették, hogy megválnak a nose tackle Barry Cofield-től és a defensive end Stephen Bowen-től. Mindkét játékos négy évig volt a Rézbőrűek játékosa.

2001-ben a New York Giants-től érkező Cofield-al hatéves, 36 millió dolláros, a Dallas Cowboys-tól érkező Bowen-en pedig ötéves, 27.5 millió dolláros szerződést kötött a Redskins. Az első három évben nem is volt probléma de a tavalyi szezonban sérülések miatt csak 8-8 mérkőzésen tudtak pályára lépni.

A 30 éves Cofield-nek nyolc mérkőzést kellett kihagynia a tavalyi szezonban miután rögtön az 1. játékhéten megsérült a bokája. Az alapszakaszban csak három mérkőzésen volt kezdő és visszatérése után már csak kiegészítőemberként számítottak rá. Az idei fizetési sapkából 7.7 millió dollárt foglalt el amelyből 4.1 millió dollárt szabadítottak fel az elküldésével.

Csapattársához hasonlóan Bowen is csak 8 mérkőzésen tudott pályára lépni a tavalyi szezonban. A defensive end sérülése a 2013-as szezonig nyúlik vissza. A sérült térdét meg kellett műteni így PUP listán kezdte meg a tavalyi alapszakaszt. Bowen elküldése logikus lépésnek tűnik hiszen rossz szezont futott és 8 millió dollár helyet foglalt el a fizetési sapkából amiből 5.5 milliót szabadítottak fel.

A sérülések és a magas cap számok várható volt a két játékos elküldése. Elküldésük igazából azután vált biztossá miután a Redskins szerződtette az Indianapolis Colts-tól elküldött defensive end Ricky Jean Francois-t.

(nfl.com, Fotó: httr4life.com)