Dallasban már döntöttek a két lejáró szerződésű sztárjátékosukról

A hírek szerint a Dallas Cowboys vezetősége már döntött a két lejáró szerződésű támadójátékosának a jövőjéről. A wide receiver Dez Bryant franchise taget fog kapni, a running back DeMarco Murray pedig ki fog lépni a szabadügynökpiacra.

Az NFL Media munkatársa Ian Rapoport interjút készített a Cowboys tulajdonosának fiával, a csapat ügyvezető alelnökével Stephen Jones-al aki elárulta, hogy Bryant holnap taget fog kapni. A receiver tag várhatóan 12.80 millió dollár lesz és a szakértők véleménye szerint Bryant nem-exkluzív taget kapni.

nem-exkluzív tag esetén az adott játékos tárgyalhat más csapattal is de az elszerződése előtt a taget adó csapatnak joga van módosítani az ajánlatán. Ha nem akarják túllicitálni a rivális ajánlatát akkor a játékos távozik és a játékjogát eredetileg birtokló csapat elsőkörös Draft picket kap kompenzációként.

A Cowboys tulajdonosa és general managere Jerry Jones korában elárulta, hogy mindenképpen megtartják Bryant-et. Eddig még sikerült megállapodniuk az elkapó hosszútávú szerződéséről így biztosan taget fog kapni holnap estig és akkor több hónap áll a felek rendelkezésére, hogy aláírják Bryant új szerződését.

A running back DeMarco Murray szerződéshosszabbítása háttérbe szorult és a Cowboys az offseason elején kijelentette, hogy számukra Bryant megtartása bír elsődleges prioritással. Januárban négyéves, 16 millió dolláros szerződést kínáltak Murray-nek de azt a futó azonnal visszautasította.

Stephen Jones-al készített interjú során kiderült, hogy a Cowboys egyelőre nem is akar megállapodni Murray-vel és hagyják, hogy a futó március 10.-én kilépjen a szabadügynökpiacra. A Cowboys visszavinné a futóját de a csapatok tárgyalhatnak majd Murray-vel és egy "bombaajánlat" esetén elköltözhetne Dallasból.

(nfl.com, Fotó: sports-kings.com)