A Lions nem ad taget Ndamukong Suh-nak

A Detroit Lions a csapat hivatalos weboldalán bejelentette, hogy nem ad franchise taget a csapat lejáró szerződésű játékosának Ndamukong Suh-nak. A defensive tackle nem csak a csapat hanem az egész liga legjobb lejáró szerződésű játékosának számít de Suh esetében teljesen érthető, hogy Lions nem él a tag adta lehetőséggel.

A franchise tag szabálya, hogy a tagel ellátott játékos a posztján szereplő öt legjobban kereső játékos fizetésének az átlagát vagy ha ez magasabb akkor a tavalyi keresetének a 120%-at kapja. Suh tavaly 22.4 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkában így a tackle esetében 26.8 millió dollárt érne a franchise tag.

Ezek a számok már régóta ismertek voltak de a csapat general managere Martin Mayhew mégsem zárta ki korábban, hogy taget fog adni a játékosának. A hírek szerint a GM tényleg elgondolkodott a tag lehetőségén de nagyon nehéz lenne összerakni egy ütőképes rostert ha az egyik védőjátékosuk egymaga ennyi helyet elfoglal.

Suh így kikerül a március 10.-én megnyíló szabadügynökpiacra és azt biztosra vehetjük, hogy érdeklődőből nem lesz hiány. A csapatnak most egy hét a rendelkezésére, hogy hosszútávú szerződét kössön Suh-al akinek viszont semmi oka sincs kapkodni.

Várhatja a csapatokat és nyugodtan végignézheti, hogy egymás fölé licitálva próbálják leszerződtetni. Jelenleg megjósolhatatlan, hogy melyik csapat játékosa lesz de annyi biztos, hogy komoly összeggel fogják megterhelni a bankszámláját. Egy J.J. Watt nagyságrendű szerződést fog kapni. A Houston Texans defensive endje a tavalyi szezonban hatéves, 100 millió dolláros szerződést kötött a csapatával.

(nfl.com, Fotó: galleryhip.com, mlive.com)