A 49ers szerződtette az ausztrál rögbiszörnyeteget (videó)

A 27 éves ausztrál rögjátékosról, Jarryd Hayne-ről már régóta tudható volt, hogy ki szeretné magát próbálni az NFL és az álma tegnap valóra vált. Tegnap bejelentették, hogy a Parramatta Eels korábbi játékosát szerződteti a San Francisco 49ers csapata.

A játékos iránt a 49ers mellett a Detroit Lions és a Seattle Seahawks érdeklődött a legélénkebben. A Seahawks irányítója Russell Wilson Ausztráliában még találkozott is Hayne-el de végig a Lions tűnt a befutónak. A hírek szerint Jim Tomsula személye miatt döntött végül a 49ers mellett.

"Szürreális az egész. Kis lépés de a jó irányba. 15-20 hetem van a bizonyításra." - nyilatkozta Hayne.

Hayne futures szerződést kötött a 49ers-el így egyelőre nem lesz a 53-os fős keret tagja. Ennek megfelelően 100 ezer dollárt ér a szerződése és az edzőtábor végéig be kell bizonyítania, hogy helye van az NFL-ben. Elsődlegesen running back, másodlagosan a speciális egység játékosaként (esetleg tight endként, bár erre a méretei miatt nincs sok esély) számítanak a szolgálataira.

Anyagilag ez egyértelmű visszalépés a számára hiszen a National Rugby League-ban milliókat keresett és kétszer is megválasztották a liga legjobb játékosának de itt semmi sem garantálható a számára.

(nfl.com, Fotó: sfgate.com)