A Dolphins transition taget használt

A Miami Dolphins tegnap némileg meglepő módon bejelentette, hogy transition taget rakott a tight end Charles Clay-re. Ez a tagek egyik speciális, ritkán használt típusa de meglepő módon az utolsó két kiosztási időszakban kétszer is felhasználták.

A transition tag a többi taghez hasonlóan szintén egyéves, de a játékos a posztján szereplő 10 legjobban fizetett játékos fizetésének átlagát kapja meg. Csak akkor használható ha az adott csapat nem osztotta ki a franchise taget.

A taggel ellátott játékos tárgyalhat más csapattal is majd a taget kiosztó csapat ezt követően felkínálhat ugyanakkora vagy nagyobb szerződést, mint amit a játékos kapott. Ha nem él ezzel a lehetőségével akkor a játékos Draft pick nélkül távozik.

Tavaly a Pittsburgh Steelers és a Cleveland Browns adott transition taget pass rusherének Jason Worilds-nek és centerének Alex Mack-nek.

Clay ennek megfelelően 7.071 millió dollárt fog keresni a következő évben feltéve ha aláírja a tendert. Mindent egybevetve meglepő a tagelése mert elég kiábrándító szezonon van túl amelyben térdsérüléssel bajlódott. Az Around The NFL a 32. legjobb elérhető szabadügynökként rangsorolta.

(nfl.com, Fotó: 4for4.com)