A Patriots a kickerének adta a taget

A New England Patriots a 2015-ös franchise tagjét a kicker Stephen Gostkowski-ra tette. A hír nem volt meglepő, hiszen az NFL Media munkatársa Ian Rapoport tegnap reggel beszámolt róla, hogy a Pats nem a tagre sokáig eséllyel pályázó safetyjét Devin McCourty-t hanem a kickerét fogja választani.

Gostkowski esetében nem érvényes az átlag szabály és a Pats kickerére a 120%-os szabály vonatkozik aminek értelmében 4.56 millió dollárt fog keresni a következő szezonban. Nézhetjük úgy is, hogy Gostkowski választásával több mint 5 milliót spórolt a Patriots mert McCourty esetében 9.6 milió dollár lett volna a tag. A safetyvel kapcsolatban a hosszútávú szerződtetés a Pats elsődleges célja de ezzel sietniük kell mert március 10.-én ki fog kerülni a szabadügynökpiacra.

A szurkolók a franchise tag esetében sok esetben azt várják, hogy a csapatuk, az igazi sztárjátékosukat lássák el vele de egyáltalán nem meglepő a rúgójátékosok tagelése.

Tavaly a Jets a kicker Nick Folk-ra, két éve a Colts a punter Pat McAfee-re, három éve a Bengals Mike Nugent-re, a Browns Phil Dawson-ra, a Buccaneers Connor Barth-ra és a Broncos Matt Prater-re (mind a négyen kickerek) tette a taget.

De a Pats csapatánál sem példaértékű a lépés hiszen Gostkowski elődjét Adam Vinatieri-t két alkalommal is franchise taggel látták el.

(nfl.com, Fotó: bostonherald.com)