Vince Wilfork kétéves szerződést kötött a Texans-al

unnamed_3.jpgTegnap hivatalossá vált, hogy Vince Wilfork a Houston Texans csapatánál kezdi meg a 12. profi szezonját. A 33 éves defensive tackle a hírek szerint kétéves, 9 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződés 5 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Az utóbbi hetekben sokan összeboronálták Wilfork-ot az Indianapolis Colts csapatával és a frissen igazolt elkapójuk Andre Johnson és running backjük Frank Gore sokat tett azért, hogy újra egy csapatban szerepelhessen a korábbi Miami Hurricanes-es csapattársukkal de végül nem jártak sikerrel.

A korábbi csapattársak invitálása ellenére végig a Houston Texans számított a legfőbb esélyesnek. A játékoskeretet figyelembe véve nem, de az edzői stábot elnézve Wilfork-nak a Texans-nál volt több támogatója. Korábbi csapattársa Mike Vrabel a linebackerek edzője, Bill O'Brien korábban a Patriots offensive koordinátora és a jelenlegi defensive koordinátor Romeo Crennel ugyanilyen szerepkörben a Patsnél is együtt dolgozott Wilfork-al.

"Ez egy érdekes folyamat számomra és a családom számára is. Szeretnénk köszönetet mondani a Kraft családnak és az egész Patriots szervezetnek az elmúlt 11 évért azonban életem új fejezetét fogom elkezdeni a Houston Texans csapatánál. Mindörökké a szívünkben zártuk a Patriots-t, köszönet mindenkinek mindenért.

A szakértők véleménye szerint a felek kölcsönösen jól jártak egymással. A Texans-nak nagy szüksége volt egy 3-4-es nose tacklere és mindenképpen egy rutinos játékos akartak Jadeveon Clowney mellé szerződtetni aki segíteni tudja majd a tavalyi 1/1-es játékos fejlődését.

Wilfork-ot a 2004-es Draft első körében választotta ki a Patriots. 11 szezon alatt 158 mérkőzésen lépett pályára, 516 tacklet, 16 sacket, 4 kierőszakolt fumblet és 3 interceptiont szerzett az NFL-ben. Két Super Bowl-t nyert a Pats-el, 5 alkalommal beválasztották a Pro Bowl, 1 alkalommal az All-Pro első, négy alkalommal a második keretébe.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)