Draft Preview - Guard-ok, center-ek

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Brandon Scherff (6-5, 319, Iowa)

Mayock szerint Scherff az egyik legjobb belső támadó falember, de sokan mások úgy értékelik őt, mint egy top offensive tackle. Az Iowa kiemelkedő bal tackle-je, Scherff 26 meccsen kezdett az elmúlt két szezonban ebben a pozícióban, bár egyes értékelők szerint sokkal otthonosabban mozog belül. Megkapta az Outland Trophy-t 2014-ben, mint a legjobb támadó falember. Dominál az ellenfelekkel szemben óriási erejével és ő lehet az a támadó falember, akit elsőnek draftolnak idén.

Cameron Erving (6-5, 313, Florida State)

Csakúgy, mint Scherff, egyesek szerint Erving is tekinthető tackle-nek. Miután pályája kezdetén a defensive tackle poszton játszott, Erving áttért a támadó oldalra, és lenyűgözően teljesített baloldali tackle-ként 2012-ben és 2013-ban. A 2014-es szezon felénél átkerült a center posztra és virágzott. Erving büszkélkedhet rendkívüli sokoldalúságával és atletikusságával, ez két olyan tulajdonság, ami segíthet neki, hogy egy első körös pick legyen.

Laken Tomlinson (6-3, 323, Duke)

Tomlinson 52 egymást követő meccsen kezdett a Blue Devils-ben jobb oldali guard-ként, és first-team All-American lett 2014-ben. Megvan a mérete és az ereje ahhoz, hogy helyet csináljon a futójátékhoz. Az előrejelzések szerint második körös pick lesz.

A.J. Cann (6-3, 313, South Carolina)

A negyedik éves kezdő bal guard volt a Gamecocks csapatában és kétszeres csapatkapitány, a legtöbben őt tartják egy kész NFL guard-nak. Várhatóan egy második körös pick lesz.

Tre' Jackson (6-4, 330, Florida State)

A legnagyobb linemen a listán, Jackson 42 alkalommal volt kezdő jobb oldali guard a Seminoles csapatában. All-America lett 2014-ben, és jelölték a South Team Most Valuable Player díjra a Senior Bowl-on. Előrejelzések szerint második vagy harmadik körös pick.

KITŰNŐ COMBINE

Ali Marpet (6-4, 307, Hobart)

Marpet volt a leggyorsabb támadó falember a Scouting Combine-on, 4,89-et futott 40 yardon. A legjobb eredményt érte el a 3-cone gyakorlaton a belső lineman-ek között (7,33). Baloldali tackle-t játszott a főiskolán, második, vagy harmadik fordulós választás lehet.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: twitter.com,