Ez egy jó év, hogy az első választási lehetőséget birtokold

A Tampa Bay general managere, Jason Licht találkozott az ESPN bennfentes munkatársaival, egy interjú erejéig, ahol az első számú draft pick-ről, és egyéb vezérigazgatói dolgokról kérdezték őt. Licht többek közt Suzy Kolber, Bill Polian, Chris Mortensen, és Adam Schefter kérdéseire válaszolt.

Kolber: Hallottam a Bucs GM-ét Jason Licht-et beszélni a megtiszteltetésről, és a kiváltságról, hogy birtokolhatja az első számú draft picket, de egyvalamit soha többé nem akar. Újra birtokolni azt. De te hogyan írnád le a súlyát ennek a pick-nek, és a nyomásnak ami ezzel együtt jár?

Licht: Nos… Nagyon sok munka van vele, de egyben nagyon szórakoztató is. De mint mondtam, valóban soha többé nem szeretném birtokolni ezt a választási lehetőséget. Nem minden esetben tudunk biztosra menni vele. De megpróbáljuk kihasználni azt.  A megfigyelőink ott táboroznak mindenhol. Oregonban, és Tallahassee-ben, és Bessemmer-ben, Alabamában, és szeretném azt mondani, hogy Hawaii-ban, de még várjuk, hogy megfeleljen Marcus-nak és a családjának, addig is privát edzéseket nézünk Oregonban. De ez nagyon sok munka, és nem csak nekik. Tudod a többi játékosnak is, akiket a ranglétra tetejére soroltunk. Csomó munka van vele, de rengeteg szórakozás is.

Polian: Térjünk vissza az előző szezonra. Ön nagyon aktív volt a szabadügynök piacon, majd a mérleg nem mutatott eredményeket. De ha a felvételeket nézzük, hétről hétre láthattuk a javulást. Adj nekünk egy kis áttekintést, mit érzel most a csapattal kapcsolatban?

Licht: Látod a mérleget, és tudod, hogy a rajongók néha ezt nem értik meg. Mi láttuk, beleértve a tulajdonosokat, és az edzőket is, hogy egyre jobbak voltunk, de ahogy te is mondtad, ezt a mérleg nem mutatta ki. De nyolc mérkőzést is hat, vagy annál kevesebb ponttal veszítettünk el. Mindezt támadó koordinátor nélkül tettük. Alkalmaztunk valakit, akit az egyik legjobb támadókoordinátornak tartunk a ligában, Dirk Koetter-t. Úgy gondoljuk, hogy drámaian jobb lett a csapat most. És most próbálunk előnyhöz jutni a játékosok által is. Tudod, azok által akik a szabadügynök piacról, és a draftról jönnek. Nagyon izgatottak vagyunk attól az iránytól, amely felé most tartunk.

Kolber: Mióta megragadtátok Dirk Koetter-t, elindultatok ezen az úton. Mit vársz el az offense-től ezek után? Nyilvánvalóan egy irányítót szeretnétek beleilleszteni, de mik a reményteli célok?

Licht: Nos egy dolog amit nagyon szerettem Koetter-ben a képzettsége, és a megfelelő fizikai felkészítés mellett, hogy ő mindig igazodik a csapat erősségeihez. Amikor Jacksonville-ben volt, volt egy Maurice Jones-Drew-ja, ezáltal lett egy futás orientált csapata. Atlantában ott volt neki Matt Ryan, így passzra épült a játék. Most azt hiszem a cél az, hogy egyensúlyba hozzuk a dolgokat, ő pedig meg is mutatja nekünk, hogy egyensúlyba tudja hozni őket. De használni fogja a csapat erősségeit is, a saját javunkra.

Schefter: Jason, te már talákoztál Jameis Winstonnal. Mit szűrtél le ezekből a találkozókból az idő alatt, amit együtt töltöttetek?

Licht: Amit tudni vélsz róla, az kicsit más, mint a valóság. Ő sármos, nagyon okos, és beragyogja az egész szobát. Ez az amit szeretek benne. Hihetetlenül okos. Tudom említettem már.  Keményen dolgozik. Nagyon elkötelezett, és imádja ezt a játékot. Ez mind olyan dolog, amit szeretsz egy irányítóban. Ahogy Marcus is. Ők nagyon hasonlóak. Az emberek különbségeket keresnek ezekben a srácokban, de mindkettejükben nagyon sok a hasonlóság. Ami a versenyképességüket, és az intelligenciájukat illeti, mindketten nyertek már Heismant, pozitív mérlegeik vannak, és már most nagy karriert futottak be.

Kolber: Egy csomót beszélnek Marcus-ról, a személyiségéről, és arról, hogy vajon készen áll-e az NFL-re, tekintve a karizmáját, és energiáit. Te hogy vélekedsz erről?

Licht: Tudod, amikor leülsz, hogy eltölts egy napot vele, mint mi a One Buc Place-en, rájössz, hogy ő nagyon szarkasztikus. A jó értelemben, nagyon jó humora van, és megtalálja az utat az emberekhez, megnyílnak neki. Megvannak a vezetői tulajdonságai, de ezeket nem feltétlenül láthatod egy két perces interjúban. De ha együtt töltesz vele egy teljes napot, valóban kinyílik a csipája, és megmutatja az igazi stílusát.

Schefter: Bill már beszélt róla korábban, hogy mennyire fontos, hogy az egész folyamat kiforrja magát. Vajon születhet bármi döntés a draftot illetően már hetekkel előtte?

Licht: Tudod nem akarom kimondani a dolgokat. Egyáltalán nem zárom ki, hogy kapok egy jó ajánlatot az első számú választásért. És csak öt percre rá, hogy itt voltam, már el is kezdjük a tárgyalásokat egy másik csapattal. – nem, nem viccelek.

Polian: Nem lesznek telefonhívások igaz?

Licht: Biztos vagyok benne, hogy lesznek. De mindenki csak tesztelget, hogy mire van szükséged. De nem fogunk átadni egy franchise QB-t, hogy ha úgy érezzük valamelyik irányító készen áll erre és méltó rá, hogy a Buccaneers franchise irányítója legyen. Ez egy olyan dolog amit mi, a csapat, a szurkolók, és a város már régóta szeretne.

Polian: Az tény, hogy Marcus egy olyan srác, aki atletikus, és tud futni, és talán egy kicsit könnyebb az ideálisnál. Van bármi ami zavar téged benne, vagy úgy látod, hogy könnyen alkalmazkodhat az NFL-hez?

Licht: Nem akarok zavarosan beszélni, de ez csak az egyik dolog amit meg kell vizsgálnunk vele kapcsolatban. Csakúgy, ahogy sok dolog van Winstonnal kapcsolatban is, amiket nagyobb súllyal veszünk figyelembe. De tudod az tény, hogy ő atletikus és futni is tud. Ez kétségkívül pozitív. Csakúgy, mint Winston zsebben történő munkája, az erős karja, és az elszántsága a győzelemre. Van egy csomó pozitívum, több pozitív, mint negatív dolog, mindkét sráccal kapcsolatban. Ez egy jó év, hogy az első választási lehetőséget birtokold.

Ez volt tehát Licht röpke szösszenete. Én most személy szerint nem mennék bele, és fejteném ki a véleményem a dolgok semmit mondásáról, ködösítéséről. Hisz megszokhattuk, hogy ebben az időszakban ez így szokott menni. Nem mondanám mely részek csapták ki a sok zárlattól már igen csak pislákoló biztosítékaimat. Sokkal inkább meghallgatnám a ti véleményeteket a dolgokról. Amellett viszont nagyon nehéz elmenni, hogy a nyilatkozatnak még mindig kőkeményen “Winston szaga” van.

Miközben pedig ez az interjú készült, addig Lovie Smith is mikrofon elé ült pár szó erejéig. Bár őt a Tampa Bay Times munkatársa kapta el egy körre. És természetesen őt sem tudták másról kérdezni, mint Winston-ról. És a draftnak ugye nincs vége, amíg nincs vége. Azért ismerjük el Smith majdhogynem azt is mondhatta volna, hogy Winstont fogja választani a drafton, miután megkérdezték tőle, hogy így tesz-e?

“Nem, nem mondanám, hogy ez egy hibás feltételezés. Azt mondanám, amikor az emberek ezt feltételezik, hogy nem is tartottunk még profi edzést Winstonnak. De rengeteget kutattunk, megnéztünk sok videót, találkoztunk mindkettőjükkel, beszéltünk velük külön-külön is, és felraktuk őket a táblára. De ennek a folyamatnak még nincs vége. Úgy gondolom van egy kiszemeltünk, de ezt a játékot végig kell játszani, és mi ezt is tesszük.”

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com