Draft prospectek: Kevin White WR, West Virginia

Az idei év is bővelkedik remek elkapókból és talán nem véletlenül említik meg őket csapatunkkal kapcsolatban is. Persze nincs sok esély egy újabb első körös WR draftolására, de most megismerkedhettek Kevin White-tal.

1993. június. 25-én született Plainfield városában New Jersey-ben. Középiskolában az Emmaus High School tanulója volt. Tanulmányi eredményei miatt junior college-ba kellett mennie, a Lackawanna College játékosaként azonban olyan teljesítményt nyújtott, hogy több nagy csapat is felfigyelt rá és végül a West Virginia egyetemét választotta.

Ott első éve átlagosra, utolsó szezonja pedig félelmetesre sikeredett. 109 elkapást, 1447 yardot és 10 TD-t ért el 2014-ben, ezzel pedig több helyen is all-pro jelölést kapott. A legjobb egyetemi elkapónak járó Biletnikoff Awardra is jelölt volt, ott azonban Amari Cooper nyert.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" magas és 215 lb
40 yard: 4,35 s
20 yard shuttle: 2,54 s
3 cone drill: 6,92 s
Súlypontemelkedés: 36,5 inch
Helyből távolugrás: 10'3"
Fekvenyomás: 23

Erősségei: karcsú felépítés kellő izommal és erősséggel. Magasra tud ugrani. A labdát a lehető legmagasabb pontot kapja el és testétől távol húzza le a játékszert. Jó gyorsasággal rendelkezik és meg tudja verni a press coverage-ot. Vertikális irányba is tud haladni. Átlagon felüli mozgáskoordinációjának és lábmunkájának köszönhetően a route közben el tud szakadni emberétől. Jól lát a pályán, az elkapás után is hasznos yardokat tud szerezni. Kihasználja méreteit az ellenfelek ellen, így számos szerelést meg tud hiúsítani.

Gyengeségei: igaz, hogy egy elit atlétáról beszélünk, de azért nem olyan játékosról van szó aki szabad területen mindig megégeti a védőt. Időként nem koncentrál eléggé és elejti a labdát. Kiveszi a részét a blokkolásból is, de technikáján van még mit csiszolni.

Jól látható tehát, hogy egy remek fizikumú, atletikus elkapóval állunk szemben, akinek minden esélye megvan, hogy az idei újonc WR-ek közül a legtöbbre vigye. Ugyan a poszton jól állunk, mégis több olyan mock draftot láttunk már, amelyben White-ot vagy Coopert írták csapatunkhoz. Ez azért lehet, mert mindketten remek értéket képviselnek és könnyen lehet, hogy valamelyikük elérhető lesz a kilencedik választásnál is és a draft ezen szakaszában remek értéket fognak képviselni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu