NFC South: FA értékelő

Nagyon régen volt már, hogy szétnéztünk a csoportunkban. Most, miután a piac nagyján túl vagyunk tegyük meg és sírjunk.

Csapatunk piaci tevékenységének az értékelése nem könnyű. Nem könnyű azért, mert már megint előállt az a helyzet, hogy túl sok jót nem lehet elmondani róla. Érkeztek játékosok, sőt Melton személyében egy hajdan a posztján ligaelitnek számító falember is. De a védelembe. Arra a posztra, amire nem volt szükségünk, hogy erősítsük. Az érkező játékosok zöme sérülékenynek mondható és kétes az is mennyire tudnak majd a segítségünkre lenni. Eközben azon a területen, ami igazából erősítésre szorulhatott volna semmifajta lépés nem történt, valamint Smith és stábja újabb lyukakat teremtett a kereten. Ha a különféle blogokon használt értékmérőt akarom használni, akkor a Bucs FA tevékenysége egy “D+”. Ez nagyon rossz, sőt a továbbiakban megláthatjátok majd a többi csapat munkájának az értékelését is! Akkor majd kiviláglik, hogy szerintem kedvenc franchise-unk piaci ügyködése volt a legrosszabb a ligában. Túl szigorú lennék? Nem hiszem!

New Orleans Saints: A Saints amilyen rosszul állt a fizetési plafon tekintetében, senki nem várta, hogy bármiféle tevékenységgel is kirukkolnak. Aztán robbant a bomba. Szinte egy az egész keretet érintő átalakítási hullám indult el náluk, ami néminemüleg stabilizálta a sapka kérdést. Igaz ehhez túl kellett adniuk egyik legnagyobb sztárjukon Jimmy Graham-en és egy trade által távozott a fiatal, tehetséges elkapó Kenny Stills is. A Stills trade által szereztek az LB sor közepére egy Dannell Ellerbe-t, aki ha a régi baltimore-i éveit hozza jól jártak vele. Ha a miami éveit, akkor rosszul. Megszerezték  (többek között Mike Evans kiiktatására) a hórihorgas cornerbacket, Brandon Browner-t. Még mindig a soraikban tudhatják a kiváló guard-ot Jahri Evans-t, sőt érkezett egy elég korrekt center is Max Unger személyében. Ezzel azt hiszem elmondható, hogy az O-line stabil és ne feledjük! A nagy cserebere okozta zűrzavarból a Saints úgy jön ki, hogy a drafton van két első és két harmadik választási lehetősége. Így nagy az esély arra is, hogy a keletkezett réseket be tudják tömni majd. Nyilván ehhez jól kell majd választani, de összességében nekem nagyon tetszetős, amit a Saints stáb végrehajtott. Csupán csak azért nem “A” az értékelésem, mert a drafton akár be is fürödhetnek választásaikkal. Az érdemjegy így “B+”

Carolina Panthers: A Panthers legalább tesz valamit. Hogy ez beválik-e azt nem tudhatjuk. Nem, hiszen Michael Oher a baltimore-i évei alatt egy enyhe jelzővel élve is nagyon korrekt kis játékos volt. A tavalyi év Tennessee-ben azonban nagyon rosszul sikerült neki. Hogy a Párducoknál beválik-e? Ki tudja? De legalább a stáb próbálja orvosolni a franchise legégetőbb gondját, az O-line-t. A másik nagy hiányterületre, a secondary-be Kurt Coleman érkezett. A futóknál fér majd még el egy-két ember, de más területeken viszont egészen egyben van ez a csapat. S a draft még csak most jön! Az értékelésem “B-“.

Atlanta Falcons: Adrian Clayborn? Justin Durant? Brooks Reed? De legalább megtartották Kroy Biermann-t! Érkezett TE posztra Jacob Tamme hozva ezzel oda egy kis tapasztalatot, de azért ő sem a korábbról megszokott Tony Gonzalez szint.Új a stáb. Dan Quinn nagyon jó védő szakember, de jó lesz vezetőedzőnek is? És ezek az igazolások! Nem lennék túl boldog, ha Falcons drukker lennék. Az értékelésem “C”.

Ha már így belemerültünk, pár szóban a többi csoportról!

NFC West: Az Arizona stáb egész jó munkát végzett. A támadófalat Mike Iupati-val, míg a védőfalat pedig Cory Redding-gel és Corey Peters-szel erősítették. Antonio Cromartie távozása érzékenyen érintheti majd a secondary-t és a passz siettetés is jobb színben tündökölne, ha Brian Orakpo őket választja. Mindent egybe vetve azonban egy elég egységes és erős csapat benyomását keltik. értékelés “B+”. A Seattle megszerezte Jimmy Graham-et! Mondanom sem kell, hogy ez mekkora segítség lehet majd. Nagyon jól illeszkedik mind Wilson, mind a csapat stílusához. Ráadásul már régen vadásztak jó tight end-re. De! Graham biztos, hogy van olyan egészségi állapotban, hogy megért egy első kört? És a híres Legion of Boom is kezd féloldalas lenni, amit nem hiszem, hogy Cary Williams old majd meg. Értékelés:”B”. A 49ers minden híresztelés ellenére nem gyenge keretű csapat. Bár Justin Smith-t nehéz lesz Darnell Dockett-nek pótolni. Ő azért nagyon stabil pont volt a védőfalban. És a secondary is kissé hézagos, főleg hogy távozott a tavaly igen jól szereplő Perrish Cox. A futóknál Reggie Busch, Carlos Hyde-dal nagyon jó lehet. Ugyanakkor Iupati hiánya lehet érződni fog majd. Értékelés:”B”. a Rams nem csinált nagy dolgokat, azt sem hiányposztokra. Fairley jó, de a védőfal eddig is stabil volt. Foles és Ayers viszont egyértelműen kérdőjeles, beválik-e. Értékelés: “C”

NFC North: A Packers lényegében semmit sem csinált, csak újraszerződtette korábban draftolt játékosait. Talán Cobb esetében kicsit túlzó is volt a fizetség, de Bulaga a támadófalba nagyon kellett vissza. Viszont! Sok a lyuk. Vékonyka a CB,TE,ILB pozíció és egyenlőre BJ Raji-val sincs megegyezés így a NT poszt is. De még így is az ő tevékenységük a legjobb ebben a csoportban. Értékelés: “B-“.A Bers is új stábbal vág neki a szezonnak. Teendő meg van bőven. Nem irigylem őket. Érkezett Brandon Marshall helyére, bár nem kicsit drágán Eddie Royal és a secondary-t Antrel Rolle-lal erősítették. A passz siettetést, mivel 3-4-es védelemre állnak át úgy gondolták a baltimore-i Pernell McPhee-vel erősítik. Lelkük rajta. S vajon Cutler marad? Bizonyára, bár ezt még kijelenteni nem lehet. Sok a kérdés a csapatnál és még mindig kevés a válasz. Értékelés:”C+” A Lions ligaelit futás elleni védelme kapott pár pofont. Suh és Fairley távozása nagyon fájó lehet majd. Haloti Ngata érkezett ugyan,de mellé nem lennék meglepve ha az első körben érkezne egy társ a védőfal közepére. S lyuk az enélkül is van bőven. Stafford megvédése sem megoldott még. Értékelés:”C”. Minnesotában számomra érthetetlen döntések születtek. Cordarelle Patterson-ra panaszkodnak, erre leigazolják a primadonna Mike Wallace-t. Rendben, jó játékos ő, de tényleg nehezen kezelhető, mint kiderült. A futókhoz DuJuan Harris érkezett. Ők tudják. Talán az egyetlen jó igazolás a veterán Terence Newman személyében arra a területre érkezett, ahol egyébként is jól álltak. Értékelés:”C-“

NFC East: A Giants lényegében csak mélyített a keretén, de tőlük ezt megszokhattuk. Ez a stratégiájuk, évek óta ettől jók. Mély a keretük. Nem mondom hogy pl. egy jó tight end vagy safety nem férne el a keretben, ezt nyilván majd draftról orvosolják. Értékelés: “B” A Philadelphiánál nagy kérdés, mit is akarnak valójában? Ha még mindig Mariota-t, akkor szerintem jó irányba. Ha nem, akkor nehéz lesz a csoport koronáját visszaszerezni egy-két éven belül. Még akkor is, ha Kiko Alonso személyében egy egész jó kis védőjátékost szereztek. Na de Sam Bradford? Kibírja újabb sérülés nélkül? Rá lehet bízni a franchise-t? Sok a kérdés. Az értékelés: “B-” A Dallas tavaly pozitív meglepetés volt. Ugyanakkor mostani igazolásaiknak se szaga, se bűze nem lenne, ha nem szipkázták volna el éppen a Bucs elől Greg Hardy-t. Mivel nála is kérdéses Roger Goodell mikor engedi játszani, az értékelésem “C+” Washingtonban is sok a megválaszolatlan kérdés. Bár a védőfalba jól jön majd Paea és Jean-Francois. Knighton leigazolása már nagy kérdés, hiszen azt mondják akkorára hízott, mint egy Michelin baba. Culliver is jó lehet a hátsó alakzatban, de ennek ellenére szinte az összes csapatrészre ráférne a további erősítés. Ezért “C+” az rétékelésem.

Na! Ezt jól kiírtam magamból! Ez az én saját véleményem konferenciánk csapatainak piaci tevékenységéről. Meg kell jegyeznem hogy a másik konferenciában az A minősítés valamelyik fokát kapná tőlem a Houston Texans, Indianapaolis Colts, Tennessee Titans, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Jets hatos fogat. Míg nekem nagyon nem tetszettek a Jacksonville Jaguars igazolásai.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com