Jameis Winston és a Florida State Pro Day

A tegnapi napon rendezték meg a Florida State “profi napját” ahol többek közt pályára lépett Tallahasse-ben, Jameis Winston is. Mind a 32 NFL csapatból voltak jelen, hol vezetőedzők, hol megfigyelők, hogy lássák Winston hogyan dobálgat rutinból, hazai környezetben.

“Úgy érzem nagyon jól sikerült, mert a srácok nagyszerűek voltak. Nagyon jó volt ezekkel a fiúkkal. Ez az én csapatom. A Combine más. Ez az én csapatom, ezek az én testvéreim.” – nyilatkozta Winston a Pro Day után.

Örülnie pedig tényleg volt minek, hisz el kell ismerni valóban egész jót domborított. Mindjárt ott kezdte, hogy 102 passzt adogatott le. Mariota és Bryce Petty, korábban a Pro Day-jükön, mindösszesen 65-77 passzt eresztettek el, összehasonlítás képpen.

Winston 102 passzából ezen felül csak 11 nem ért célba, ebből pedig ötöt az elkapók droppoltak. A legtöbb passzát, 5 és 10 yard közé küldte, a második legtöbb passz 10 és 20 yard közé ment, 30 yard fölé, 14 alkalommal passzolt. 20 és 30 közé pedig kilenc átadás jutott. A híresztelések szerint egyáltalán nem kellett volna ennyit adogatnia, hasonlóan Mariota-hoz, ő is 70 passzal készült, azonban úgy döntött minden tudását latba veti és megmutatja az ott lévő vezetőedzőknek, hogy mire is képes.

0401_1_jameiswinston

Ez mondhatni sikerült is neki, hisz a helyszínen volt ugye a Buccaneers vezetőedzője mellett Todd Bowles a New York Jets, Mike Tomlin a Pittsburgh Steelers, Ken Whisenhunt a Tennessee Titans, és a csoportrivális New Orleans Saints vezetőedzője, Sean Payton is. Bár velük ellentétben a Buccaneers egész kis delegációt küldött. Hisz itt volt támadó kooridnátorunk Dirk Koetter, az irányítók edzője Mike Bajakian, és a general manager Jason Licht is.

Ami pedig az április 30.-i draftot illeti, valóban egyre közelebbinek tűnik Jameis Winston a Buccaneershez, hisz a Pro Day után, teljesen le voltak nyűgözve a Bucs képviselői. Lovie Smith elmondta, hogy Winston “nem okozott csalódást” Jason Licht ennyit mondott: “Nagyon jó. Kitűnő!” Dirk Koetter csak széles vigyorral az arcán mászkált, mint jóllakott óvodás akinek épp a kezébe nyomnak egy epres-vaniliás vattacukrot.

Örülhettek is, hisz végre mobilitásából is mutatott valamit. A passzok közben ugyan is üldözte őt is a “seprű”:

Ahogy közeledünk a draft felé azt meg kell hagyni, hogy Winston töményen kapja a pozitív marketinget. A napokban lehetett hallani, hogy állítólag a csapatok, még a repülőre is megfigyelőket küldtek, arra amelyikkel Winston az idei Combine-ra tartott, hogy megfigyeljék a játékos viselkedését. Ráadásul az ott tapasztalt dolgok is pozitívak voltak. Ahogy az irányító egyetemi főedzője is kiállt tanítványa mellett. Szerinte ugyanis Winston egyszerűen csak a média áldozata lett, ami karakterproblémáit illeti:

“A média csomó féligazságot közölt Winstonról, félretájékoztatták az embereket. Számos főbb sajtóterméktől tapasztaltam szakmaiatlanságot, mintha nem az lett volna a céljuk, hogy az igazságot közöljék, hanem csak annyi, hogy a saját véleményüknek adjanak hangot.”

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com