Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Dallas Cowboys

Dallasban az idei offseason kezdetekor a legfőbb kérdést a két sztár támadójátékosuk jövője jelentette. A történtek szerint ez csak a média és a szurkolók számára nem volt egyértelmű és a csapat vezetői pontosan tudták, hogy melyik játékosukhoz ragaszkodnak és melyiket fogják elengedni.

Jerry Jones a kezdetektől fogva hangoztatta, hogy a wide receiver Dez Bryant mindenképpen a csapat játékosa marad és a várakozásoknak megfelelően franchise taget is adtak a játékosnak. DeMarco Murray kiugró idényét viszont a támadófalnak tulajdonították így running backet könnyű szívvel elengedték a csoportriválishoz.

Legnagyobb hiányposztok: CB, RB, DT, DL, LB

Pickek száma: 7

Draft pick: Kör 1 (27), Kör 2 (60), Kör 3 (91), Kör 4 (127), Kör 5 (163), Kör 7 (236), Kör 7 (243)

Az elkapósor Bryant maradásával megtartotta a legjobb játékosát azonban a running back sor foghíjas maradt. A korábbi elsőkörös Darren McFadden érkezett a running back problémák megoldására de ismerve az elmúlt szezonokat a Draftról is szükség lesz erősítésre.

A csapat a tavalyi szezonban szinte csak a támadójátékából élt meg így a védelmet alaposan meg kell erősíteni ha ismét meg akarják nyerni a csoportjukat. A Cowboys defense a futás elleni védekezést leszámítva az összes fő kategóriában a középmezőnyben végzett.

A defense legnagyobb hiányposztját egyértelműen a cornerbackposzt jelenti. Jelenleg csak Brandon Carr, Orlando Scandrick és Morris Claiborne található a rosteren ezen a poszton így az első (itt inkább running back lesz) vagy a második körben mindenképpen cornerbacket kell majd választaniuk. De emellett még a védőfalban és a linebacker sorban is komolyabb erősítésre van szükségük.

Mock Draftok az első körre:

Brian Baldinger: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Bucky Brooks: Melvin Gordon, RB Wisconsin

Charley Casserly: Byron Jones, CB, UConn

Charles Davis: Eddie Goldman, DT, Florida State

Daniel Jeremiah: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Lance Zierlein: Eddie Goldman, DT, Florida State

Akikkel kapcsolatba lépett a Cowboys:

Ellátogatott a csapathoz: Javorius "Buck" Allen, RB, USC, Jay Ajayi, RB, Boise State, Tevin Coleman, RB, Indiana, Darius Davis, WR, Henderson State, Mario Edwards, Jr. (édesapja a csapat játékosa volt), Danielle Hunter, OLB/DE, LSU, Kevin Johnson, CB, Wake Forest, Eric Kendricks, ILB, UCLA, Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State, Gabe Martin, LB, Bowling Green, Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA, Damarious Randall, S, Arizona State, T.J. Yeldon, RB, Alabama, P.J. Williams, CB, Florida State, Shaq Thompson, OLB, Washington, Devin Smith, WR, Ohio State

Privát edzésen vett részt: Chris Conley, WR, Georgia, Sean Mannion, QB, Oregon State, Hutson Mason, QB, Georgia, Quinten Rollins, CB, Miami (Ohio)

A legesélyesebbek: Melvin Gordon, RB, Wisconsin, Todd Gurley, RB, Georgia

(nfl.com, Fotó: enefel.co, dallasnews.com, cbssports.com)