Milyen posztra válasszanak a Drafton: Kansas City Chiefs

Andy Reid és Alex Smith két évvel ezelőtti érkezésével szinte újjáéledt a Kansas City Chiefs együttese. Az első szezonban bejutottak a playoffba de a tavalyi szezonban egy kicsit megtorpantak és csoportjuk második helyén zártak amivel végül lemaradtak a rájátszásról.

A tavalyi szezonban a védelem nagyon összekapta magát de a támadóegységnek fejlődnie kell ha vissza akarnak térni a rájátszásba. A futójáték nagyjából rendben van de a passzjátékon mindenképpen javítani kell. A Chiefs tavalyi elkapói, a túlfizetett Dwayne Bowe-al az élen csalódást okoztak a szurkolók számára.

Legnagyobb hiányposztok: C/OL, DT/DE, WR, CB, LB

Pickek száma: 10

Draft pick: Kör 1 (18), Kör 2 (49), Kör 3 (80), Kör 3 (98), Kör 4 (118), Kör 5 (172), Kör 5 (173), Kör 6 (193), Kör 6 (217), Kör 7 (233)

A csapat legnagyobb hiányposztját a támadófal jelenti. Ide mindenképpen választaniuk kell a Draft első vagy második napján. Az offseasonban elvesztették korábbi kezdő centerüket Rodney Hudson-t és mivel csak Eric Kush szerepel a rosteren center poszton így nem lenne hatalmas meglepetés ha centert húznának az első körben. Center mellett offensive tackle érkezése sem lenne annyira meglepő az első körben.

A tavalyi szezonban a Chiefs elkapói egyetlen touchdownt sem szereztek de ez minden bizonnyal megváltozik Jeremy Maclin érkezésével de ezzel azonban még korántsem oldották meg a receiver sor problémáit. Maclin, Jason Avant és Albert Wilson mellé még szükségük lesz elkapóra és a szakértők véleménye szerint az első vagy a második napon fognak elkapót húzni.

A csapat védelme meglepően jól szerepelt a tavalyi szezonban és három fő mutatóban is az élmezőnyhöz tartoztak. A futás elleni védelmükön azonban bőven van mit javítani. A védőfalba a Draft második napján várható erősítés. Cornerback és linebacker poszton ugyan megvannak de még itt is fejlesztésre szorulnak.

Mock draft:

Brian Baldinger: Cameron Erving, C, Florida State
Bucky Brooks: Devin Smith, WR, Kansas City
Charley Casserly: Andrus Peat, OT, Stanford
Charles Davis: Cameron Erving, C, Florida State
Daniel Jeremiah: Malcom Brown, DT, Texas
Lance Zierlein: DeVante Parker, WR, Louisville

Akikkel kapcsolatba lépett a Texans:

Privát edzésen vett részt: Devin Gardner, QB/WR, Michigan, 

Ellátogatott a csapathoz: Paul Dawson, LB, TCU, Dorial Green-Beckham, WR, Missouri, Rodney Gunter, DE, Delaware State, Darryl Roberts, CB, Marshall, Junior Sylvestre, LB, Toledo, Tray Walker, CB, Texas Southern, Ramik Wilson, LB, Georgia

Clive Walford, TE, Miami; A Combine-on találozott a csapat vezetőségével

Joe Cardona, LS, Navy; A csapat vezetői ellátogattak a Navy Pro Dayére

(nfl.com, Fotó: arrowheadpride.com, kansascity.com, nepatriotsdraft.com)