Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Indianapolis Colts

Az Indianapolis Colts general managere Ryan Grigson belevetette magát a szabadügynökpiacba és az offseasonban igencsak megerősítette a csapatát. Egyes szakértők szerint potenciális Super Bowl résztvevővé vált a csapat de azért még akadnak posztok amit a Drafton kell megerősíteniük.

A Colts az utóbbi két évben megnyerte a csoportját de az AFC South erőssége miatt ez önmagában nem nagy fegyvertény. Tavaly nagy meglepetésre kiejtették a Denver Broncos-t de a New England Patriots elleni mérkőzésen megmutatkozott, hogy azért bőven szükség van még erősítésre.

Az offseasonban két kezdő játékosuk is távozott de sikerült mindkettejüket megfelelően pótolni. A running back poszton csalódást keltő Trent Richardson helyett a San Francisco 49ers korábbi játékosa Frank Gore, míg a csapat egyik legeredményesebb elkapója Reggie Wayne helyett a csoportivális Houston Texans rekordere, Andre Johnson érkezett. Rajtuk kívül megszerezték a guard Todd Herremans-t, a defensive tackle Kendall Langford-ot és linebacker Trent Cole-t is.

Legnagyobb hiányposztok: SS, RT, RB, CB, ILB

Pickek száma: 9

Draft pick: Kör 1 (29), Kör 2 (61), Kör 3 (91), Kör 4 (128), Kör 5 (165), Kör 6 (205), Kör 6 (207), Kör 7 (244), Kör 7 (255)

A folyamatos problémák miatt a Colts megvált safetyjétől LaRon Landry-től és eddig még senki sem érkezett a helyettesítésére így ez a poszt jelenti a csapat legnagyobb hiányposztját.

A csapat másik legnagyobb hiányposztját az offensive tackle poszt jelenti így a várakozások szerint az első kör végén a támadófalba vagy a safety posztra várható érkező.

Ez természetesen attól függ, hogy a posztokra milyen prospect marad bent a kör végén. Előzetesen safetyre lehet számítani mert előttük több csapat is választani fog tackle posztra.

A defenseben a safety poszt mellett a cornerback és a linebacker poszt is erősítésre szorul. Előbbi minősül nagyobb hiányposztnak hiszen csak Vontae Davis, Greg Toler és Sheldon Price szerepel a rosteren CB poszton.

Linebackerekkel szépen el vannak látva így erre a posztra valószínűleg csak a Draft harmadik napján fognak választani. Hasonló a helyzet running back poszton is. Gore mellett ott van Vick Ballard és Dan Herron is így ide csak a késői körökben várható érkező.

Mock draft:

Brian Baldinger: Eli Harold, OLB, Virginia

Bucky Brooks: Damarious Randall, S, Arizona State

Charley Casserly: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh

Charles Davis: D.J. Humphries, OT, Florida

Daniel Jeremiah: Ereck Flowers, OT, Miami

Lance Zierlein: Ereck Flowers, OT, Miami

Akikkel kapcsolatba lépett a Colts:

Privát edzésen vett részt: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh, Jamil Douglas, OG, Arizona State, Eric Kendricks, ILB, UCLA, Nick Perry, S, Alabama, Quinten Rollins, CB, Miami (Ohio), Gabe Wright, DT, Auburn

Ellátogatott a csapathoz: Kenny Bell, WR, Nebraska: Huskers, Chris Conley, WR, Georgia, Ronald Darby, CB, Florida State, Mike Davis, RB, South Carolina, Phillip Dorsett, WR, Miami (Fla.), Ereck Flowers, OT, Miami (Fla.), Eddie Goldman, DL, Florida State, Bobby McCain, CB, Memphis, Breshad Perriman, WR, UCF, Kristjan Sokoli, DT, Buffalo, Shaq Thompson, OLB, Washington

Megfigyelték a Pro Day-en: Cameron Clear, TE, Texas A&M, Tevin Coleman, RB, Indiana, David Johnson, RB, Northern Iowa, Nate Orchard, DE, Utah, D'Joun Smith, CB, Florida Atlantic

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Stephone Anthony, ILB, Clemson, Clayton Geathers, SS, Central Florida

(nfl.com Fotó: cbssports.com, movietvtechgeeks.com, titletownsoundoff.com)