Melyik posztokra válasszanak a Drafton: New York Giants

A New York Giants az idei offseasonban egy évvel meghosszabbította vezetőedzőjének szerződését így a kétszeres Super Bowl győztes Tom Coughlin 2016 végéig a csapat alkalmazásában áll. A vezetőedző megtartása mellett a keretüket is sikerült megerősíteniük.

A defensive koordinátor Steve Spagnuolo front sevenjét megfiatalították a linebacker J.T. Thomas és a defensive linemen George Selvie, Kenrick Ellis páros szerződtetésével. Ezek a posztok komoly erősítésre szorultak ugyanis a tavalyi szezonban a csapat védelme a 30. helyen végzett a futás elleni védekezésben.

A támadóegység leggyengébb pontját a futójáték jelentette így szerződtették a friss Super Bowl győztes Shane Vereen-t. A New England Patriots korábbi futója Rashad Jennings-el és Andre Williams-el kiegészülve egy veszélyes triót alkothatnak a következő szezonban.

Legnagyobb hiányposztok: FS, LB, DT, OL, TE

Pickek száma: 8

Draft pick: Kör 1 (9), Kör 2 (40), Kör 3 (74), Kör 4 (108), Kör 5 (144), Kör 6 (186), Kör 7 (226), Kör 7 (245)

A csapatnak nem csak érkezői de értelemszerűen távozói is voltak az offseasonban. A safety Antrel Rolle a Chicago Bears játékosa lett, Stevie Brown-al és Quintin Demps-el pedig nem hosszabbítottak szerződést így safety poszton jelenleg csak Nat Berhe és Cooper Taylor szerepel a Giants rosterén. Egyértelműen a safety a csapat legnagyobb hiányposztja de a magas pick miatt meglepő lenne ha ide választanának az első körben.

A 9. helyen a támadófalba vagy a védőfalba várható játékos. A szakértők véleménye megoszlik, hogy a védelmet vagy a támadóegységet fogják megerősíteni az első körben de Selvie és Ellis szerződtetésével nagy valószínűség szerint offensive tacklet fognak húzni. Az első körös picktől függetlenül azonban a második körben szinte biztos, hogy safety következik majd így a fal másik odalára csak a harmadik körben várható játékos.

Jon Beason sérüléstörténete miatt szükségük lesz egy middle linebackerre és a tight end poszton is bőven elférne még játékos. Tavaly Larry Donnell volt a kezdő tight endjük de késői körökben biztosan meg fogják erősíteni ezt a posztot is.

Mock draft:

Brian Baldinger: Andrus Peat, OT, Stanford

Bucky Brooks: Danny Shelton, NT, Washington

Charley Casserly: Brandon Scherff, OL, Iowa

Charles Davis: Brandon Scherff, OL, Iowa

Daniel Jeremiah: Amari Cooper, WR, Alabama

Lance Zierlein: Danny Shelton, NT, Washington

Akikkel kapcsolatba lépett a Giants:

Privát edzésen vett részt: Breshad Perriman, WR, UCF, 

Ellátogatott a csapathoz: Ereck Flowers, OT, Miami (Fla.), Anthony Harris, S, Virginia, Ali Marpet, OT, Hobart, Kristjan Sokoli, DT, Buffalo, Cedric Thompson, S, Minnesota, Kevin White, WR, West Virginia

Megfigyelték a Pro Day-en: La'el Collins, OT, LSU, 

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Justin Hardy, WR, East Carolina, Jordan Hicks, OLB, Texas, David Johnson, RB, Northern Iowa, Donatella Luckett, WR, Harding, Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA, Denzel Perryman, ILB, Miami (Fla.), Preston Smith, DE, Mississippi State, Lynden Trail, DE, Norfolk State, Clive Walford, TE, Miami (Fla.)

(nfl.com, Fotó: cincyjungle.com, nytimes.com, bigblueview.com)