Winston nem megy el a draftra

Kezdődik már? És most? És most? És most? 

Aki szereti az NFL-t nagyjából ebben a felvázolt gyermeteg állapotban leledzik már napok óta. Mikor kezdődik már a draft? Persze kellő izgalmi állapotban vannak a játékosok is.

Végtére is itt nem arról van szó jut-e még a hentesnél 10 dkg. párizsi reggelire. Pályafutásuk mérföldköve ez, amikor hosszú évek munkája nyer elismerést a legfelső szintre való bebocsájtással.

Na még ehhez hozzá lehet adni, hogy valaki nem kisebb megtiszteltetés részese lehet, mint hogy a játékosbörze először felharsanó neve az övé. Jameis Winston ennek az érdemnek a várományosa. A sors úgy hozta, hogy kedvenc csapatunk döntése által.

Nem csoda, ha valaki ezt a várt pillanatot szeretteivel együtt szeretné átélni egy olyan helyen, ahol nem lesz beszédtéma ha a kiválasztás után a játékos bohóc ruhában, cigánykereket hányva ünnepli elismerését, miközben barátai pezsgővel locsolják. Jameis Winston számára ez a hely az alabamai Birmingham lesz. Winston ugyanis, ahogy azt több hírforrás is megerősítette, nem vesz részt a chicagói Auditorium Theatre épületében megrendezett média felhajtáson.

Persze itt nem durciról van szó, hogy nem találja jó választásnak az új színhelyet. Mert eddig ugyebár a new york-i Radio City Music Hall adott otthont a ceremóniának. Vagy akár lehetne durcás azért is, mert így a draft hetére ráfordulva a sajtó hirtelen azzal lett tele, miért is lesz ő hatalmas kudarc az őt választó csapat és úgy minden NFL-t szerető szurkoló számára. Winston csak szeretné élete egyik legfontosabb napját szeretteivel tölteni. Ugyanakkor ezzel természetesen a nagybecsű médiának ad egy fricskát, elküldve őket valami vérbő hátsó fertájra, hogy ott tegyék fel idegesítő kérdéseiket.

A jó múltkor egyébként pont Winston védőügyvédje, David Cornwell nyilatkozata szolgáltatta a szenzációt, ahol derék pártfogoltjáról nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy nem kellően érett és semmilyen tekintetben nem kész még a nagybetűs életre. Nos, ezek nem kis szavak azért. Olyannyira nem, hogy Lovie Smith-nek is bele kellett folynia a témába. Vezetőedzőnk az alábbiakat mondta erről.

“Egyértelmű a kérdés azt gondolom, amikor legelőször csinálsz valamit. Készen állsz rá? 35 éve vagyok házas. Kész voltam amikor megnősültem? Nem is tudom. Valami teljesen új volt a számomra. De azt hiszem akkor csak előkészítettem a legjobbat, amit csak tehettem. Ez a kérdés lényegében igaz az összes játékosra, aki az NFL-be érkezik. Készen állnak? Sokan vélik, hogy nem. Egyesek meg úgy vélik, hogy igen. De tényleg készen állnak? Emlékszem az első évemre, amikor edző lettem a ligában. Úgy gondoltam készen állok és megpróbáltam felkészíteni a játékosokat, amennyire csak lehet. Azt hiszem ráéreztem, túljutottam rajta. Nem vagy egyedül! Egy csomó ember segít átvészelni a folyamatot. S ez lesz a helyzet ezzel a sok újonccal is!”

Nem kell az időt siettetni! Telik az magától is. Én gondolom sokatokkal egyetemben, most akkor is szívesen lennék már egy héttel idősebb!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com