A Rams lehívja Brockers opcionális ötödik évét

A St. Louis Rams érvényesíti a defensive tackle Michael Brockers opcionális ötödik évét. A védőfalembert a 2012-es Draft első körének 14. helyén választotta ki a Rams és az új kollektív szerződés értelmében négyéves, 9.52 millió dolláros újoncszerződést kötöttek vele. A opcióval több mint 5 millió dollárt fog keresni a 2016-os szezonban.

Brockers a pass rushban eddig nem alkotott kiemelkedőt de igazi futás elleni specialistává nőtte ki magát az NFL-ben. Azonban azt be kell vallani, hogy a liga egyik legerősebb defensive linejában szerepelhet. Eddigi hároméves pályafutása során 109 tacklet, 2 kierőszakolt fumblet és 11.5 sacket szerzett.

A sor az idei offseasonban tovább erősödött a Detroit Lions korábbi defensive tacklejének, Nick Fairley-nek a megszerzésével. Minden valószínűség szerint Brockers-t a következő szezonban a korai playeknél fogják bevetni és kifejezetten a futójátékok megállítására fogják használni.

A Rams egysége a közeljövőben nem fog meggyengülni ugyanis Brockers még két évig, Robert Quinn 2019-ig és a tavalyi év újonc védőjének megválasztott Aaron Donald még három évig (és az opciós ötödik év) a csapat játékosa lesz. Egyedül a tavalyi szezonban bokasérüléssel bajlódó Chris Long jövője tisztázatlan, bár ha egészséges lesz akkor az Ő esetében sincs kérdés.

(nfl.com, Fotó: deathvalleyvoice.com)