Giants - 3/74: Owamagbe Odighizuwa DE, UCLA

A harmadik körben is a védelembe erősítettünk, ezúttal pedig a defensive line volt terítéken. Várható is volt a húzás, hiszen több kiváló passzsiettető is elérhető volt még, választásunk pedig az előzetesen az első kör végére várt Owamagbe Odighizuwa-ra esett.

1992. április. 1-jén született Columbus városában, Ohio-ban. 3 éves korában Benin városába költöztek és 5 évvel később tértek vissza az USA-ba. Kezdetben a gurulós fociért volt oda, majd atlétikára és kosárlabdára váltott. Az amerikai futballal általános iskola végén ismerkedett meg. Tanulmányait a Davis Douglas High School intézményében folytatta, ahol olyan kiválóan szerepelt, hogy 2010-ben pályára léphetett a U.S. Army All-American Bowlon. A Rivals.com 5 csillagos prospectnek és a második legjobb defensive endnek rangsorolta. A 2010-es National Signing Day-en a UCLA-t választotta.

Ott rögtön 10 szerelésig és 3 sackig jutott. Folyamatosan javította számait, 2012-ben már 44 tackle-t és 3,5 sacket szerzett, de 2013-ban csípőműtét miatt nem léphetett pályára. Tavaly visszatért, mérlege 61 szerelés és 6 sack lett, amivel All-Pac-12 második csapatba választották.

Erősségei: jó felépítés a jobb oldali defensive end pozícióhoz. 6'3" magas és 270 lb tömegű, hosszú karokkal rendelkezik, a scoutok kedvelik a hozzá hasonló játékosokat. Erejének és robbanékonyságának köszönhetően kívülről meg tudja kerülni a tackle-t, de akkor sem esik kétségbe ha befelé kell támadni. A UCLA-ben egy sokoldalú 3-4-es rendszer tagja volt, ahol futás ellen be kellett tömnie a lyukakat segítve társainak, hogy áttörjenek a falon. Passzjáték ellen néha két pontos állásból indult. Jó kezdősebességének és az erőteljes bull rush-nak hála meg tudja verni a tackle-t, de ha befelé kell haladni le tud válni a guardról is.

Gyengeségei: két csípőműtét miatt kihagyta a 2013-as évet. Pass rush-ban még javulnia kell. Egy kicsit robbanékonyabbnak kell lennie és irányváltási képességei is lehetnének jobbak.

Combine eredmények

Méretek: 6'3 és 267 lb
40 yard: 4,62 s
Fekvenyomás: 25
Súlypontemelkedés: 39 inch
Helyből távolugrás: 10'7"
3 cone drill: 7,36 s

Meglepő, hogy egészen a harmadik körig csúszott. Podcastünkben is értekeztünk róla, hogy az első kör végére vagy a második elejére vártuk. A draft ezen szakaszában kiváló értéket képvisel, már egy körrel korábban is kiválasztható lett volna. Ugyan 3-4-ből jön, de testalkata alapján 4-3-ban is simán megtalálhatja a helyét. Jó a futás ellen és a pass rush-ba is be tud segíteni, igaz lehetett volna kicsit produktívabb is. Csípősérülése aggasztó lehet, de csapatunk orvosai valószínűleg alaposan átvizsgálták. Maga Odighizuwa is rendkívül örült a választásnak, elmondta, hogy egyetemi karrierje során többször is tanulmányozta Strahan, Tuck és Osi játékát és megtiszteltetésnek veszi, hogy New Yorkba került.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu