A Bucs soha nem beszélt Winston vádlójával

Tudom, hogy többeteknek már a könyökén jön ki Jameis Winston, meg a nemi erőszakkal kapcsolatos ügye. De folyamatosan témát szolgálatat a dolog, még így a draft után is.

Ráadásul meg is osztja a szurkolókat. Hisz van aki úgy gondolja Winston egyértelműen ludas, és azért “úszhatja meg” a dolgot, mert híres, közkedvelt, eredményes sportoló. Mások véleménye szerint pedig az ügyben érintett hölgy, illetve hölgyek próbálják kivenni a maguk részét Winston NFL szerződéséből.

Akármi is az igazság, a Tampa Bay Buccaneers-nél úgy döntöttek, hogy Winstont fogják kiválasztani a drafton. Tették mindezt pedig egy nagyon is alapos kivizsgálás után, legalábbis ahogy ők mondják. Az alapos vizsgálat pedig abból állt, hogy beszéltek több, mint 75 Winstonhoz közeli emberrel, az irányító karakteréről, illetve arról, hogy valóban veszélyesnek látják-e, vagy egyszerűen csak éretlennek. Aztán itt van a nemi erőszak vádja, melyben kriminalisztikailag sosem ítélték el, de most is polgári pernek néz elébe ennek kapcsán.

Az elmúlt néhány héten több esetben is megemlítették, hogy a Bucs állítólag alapos vizsgálatot végzett, mégsem beszéltek soha egyetlen szó erejéig sem Winston vádlójával. Amikor pedig a témáról kérdezte őket Peter King, Lovie Smith, és Jason Licht így válaszolt a kérdésekre:

“Ez nem így van! Mi nem beszélünk erről most… de olvastuk a tanúvallomásokat. Tudtuk mit mondana nekünk.” – mondta Jason Licht.

Ez kicsit furcsa és zavaró többek számára. Mégis mit veszítettek volna – teszik fel többen a kérdést – ha beszélnek a lánnyal? Talán attól féltek, hogy a mondanivalója több mint meggyőző lehetett volna akár? A másik oldalról pedig igazuk van valahol, hisz több mint valószínű, hogy a lány mondókája ugyan az lett volna, mint a többi száz másik esetben, amikor erről a témáról megkérdezték.

Lovie Smith a draft után azt mondta, hogy ő bízik a saját ösztöneiben, és tudja, hogy milyen ember is Winston valójában.

Másrészről szintén érthető a döntés valahol. Hisz Erica Kinsman vádjai már három különböző helyet is megjártak, de sehol sem álltak meg túl erős lábon ahhoz, hogy bármi is történjen az ügy kapcsán. Mindenesetre valóban fura, hogy több, mint 75 emberrel felvették a kapcsolatot, de azzal az egy személlyel aki leginkább negatív irányba befolyásolhatja Winston leendő NFL karrierjét, egyszerűen nem beszéltek egy árva szót sem.

Aki pedig kíváncsi az ügy nagyon alapos részleteire, az talál róla egy remek kis cikket a 120 yard blogján. Azt hiszem ennél részletesebben nem írtak még a témáról, bár a cikk kissé részlehajló. Mindenesetre ettől függetlenül is érdemes elmerülni kicsit benne.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com