A 75.

Holnap, május 7-én lesz három éve, hogy Russell Wilson a Seattle Seahawkshoz szerződött. Sokan sokfélét gondolhatnak róla, az azonban egészen biztos, hogy a 2012-es drafttal a franchise egy új, minden korábbinál fényesebb korszakába lépett. John Schneider bravúros húzása előtt azzal tisztelgünk, hogy megnézzük, mire vitték a környező játékosbörzék hetvenötödikként kiválasztott focistái.

2009-ben a Dallas Robert Brewstert vitte el a harmadik kör 11. helyén. A guard már a szezonkezdet előtt lesérült, októberben a gyakorlócsapatba tették, 2011 nyarán pedig végleg megváltak tőle. Egyetlen meccsen kapott lehetőséget csereként a Cowboystól, és ezzel NFL pályafutása gyakorlatilag véget is ért. 2011 végén a liga tiltott szerek használata miatt eltiltotta egy évre, egy szezont azért még arénafocistaként lehúzott.

2010-ben a Bears Major Wright mellett döntött. A safety meghálálta a bizalmat, 54 mérkőzésen játszott, az újoncéve után végig kezdőként, 189 tackle, 9 interception és 3 touchdown szerepel a neve mellett. Az elmúlt szezont már a Tampánál töltötte, kevésbé látványos mutatókkal, de idén márciusban így is újabb két évre írhatott alá a kalózokkal.

2011-ben a 75. pick a Seahawksnál kötött ki egy Lions feltrade eredményeként. Egy guardra, John Moffittra használtuk el, aki kilencszer kezdett, hogy aztán lesérüljön, majd illegális teljesítménynövelők használata miatt tiltsák el négy meccsre. 2013 nyarán elcseréltük a Denverrel Sealver Siligára, aki szinte csak átutazóban járt nálunk, hogy aztán a 49. Superbowlon lássuk viszont a New England győztes csapatában. A Moffitt nevéhez köthető legnagyobb haszon, hogy a Lions-csere részeként került hozzánk az az 5 körös pick, amit egy bizonyos Richard Shermanre használtunk el.

2012-ről csak ennyit:

Seahawks-Sign

A New Orleans 2013-as választása, Terron Armstead az Arkansas-Pine Bluff egyetemi csapat minden idők legmagasabb drafthelyen elkelt játékosa volt. Ma már a Saints kezdő left tackle-je , akivel hosszabb távon is számolnak.

2014-ben a Rams húzta be hetvenötödikként egy De La Soul-tag fiát, Tre Masont. A running back már újoncként is remekül teljesített, 765 futott és 148 elkapott yardból összesen 5 touchdownt szerzett. A pozícióját legalábbis nem erősíti, hogy csapata az idei drafton az első körben húzott futót, és nem tudni, mennyi feladat jut Masonnak Todd Gurley mellett-mögött.

Idén megint a New Orleansé volt a lehetőség, a draft harmadikként kiválasztott irányítója, Garrett Grayson került hozzájuk. Talán ő válthatja majd Russell Wilson egyik nagy kedvencét és példaképét, a pályafutása vége felé járó Drew Breest. Az mindenesetre Seattle-ből nézve örömhír, hogy akármilyen korán is adják a kezébe a labdát, Jimmy Grahamnek biztosan nem passzolhat már.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

seahawks.hu