Jameis Winston keményen kampányol La’el Collins-ért

A híresztelések szerint La’el Collins tudta tisztázni a nevét, és rendőrségi ügyében, nem mint gyanúsítottat hallgatták ki. Mióta pedig ez kiderült se szeri se száma a csapatoknak akik féktelen rohanásba kezdtek a tehetséges játékos után.

Köztük természetesen a Bucs is. Hisz a támadófal tavalyi állapota miatt, hatalmas erősítés lehetne Collins. Akitől idén azt várták, hogy majd elkel az első körben a drafton, ám mindenképp a három legjobb offensive lineman között tartották számon. Azonban a 2015-ös draft előtt meggyilkolták terhes ex-barátnőjét, és a rendőrség kihallgatásra vitte. Ez az esemény már önmagában elég volt arra, hogy ódzkodjanak tőle, ám az sem segített, hogy Collins zseniális ügynöke kijelentette, hogy ha a játékos nem megy ki az első három körben, akkor visszalépnek a draftról, és jövőre újra megpróbálják. Mire a liga tudatta velük, hogy ez nem pont így működik, és Collins számára nem lesz olyan, hogy jövőre, már késő volt. A csapatok mindegyike lemondott a játékosról.

Bár a rendőrségi ügy részletei homályosak, még az sem teljesen világos, hogy az ex-barátnő Brittney Mills egyáltalán Collins gyermekét hordta-e hasa alatt. Az azonban tisztázódott, hogy Collins-t nem mint gyanúsítottat hallgatta ki a rendőrség.

Miután pedig ez is kiderült, őrült hajsza kezdődött a játékosért. Találkozott már a Dolphins képviselőivel, a Bills új vezetőedzője Rex Ryan pedig vacsorázni invitálta az ifjú játékost. Most pedig a Bucs is beszállt a harcba, Jameis Winston vezérletével. Winston nagyon szeretné ha Collins az ő hátsóját védené jövőre. Ezt igyekezett többször is a játékos tudtára hozni, hisz számtalanszor kereste már telefonon. Aki számára Tampa Bay nagyon is reális állomás lehet.

0505_1_laelcollins

“Találkozott már a Dolphins képviselőivel, a Bills új vezetőedzője Rex Ryan pedig vacsorázni invitálta az ifjú játékost.”

Hisz korábban elég rendesen kicseszett vele a rendőrségi ügy, na meg persze ügynöke is. Hisz csak draftolatlan játékosként tud bármely csapat szolgálatába állni, és ahogy a drafton elkelt játékosok esetében is kollektív szerződések szabályozzák az összegeket, úgy a draftolatlanul a csapatokhoz került játékosok fizetési összegei is korlátozva vannak. Maximum három éves szerződést tudnak kötni, és a minimális fizetést kaphatják meg. Persze itt is lehet játszani az aláírási bónusszal, de plafon összeg ez esetben is van, mely már megálljt is parancsol 86 ezer dollárnál. Ez pedig lényegesen kisebb összeg, mintha Collins kiment volna az első körben, vagy akár a másodikban.

Akkor mi is motiválhatja őt? Természetesen a hely, a kezdő pozíció, a játékidő, és akármilyen hülyén hangzik Jameis Winston is. Mert bármit is mondunk, és mondtunk róla az elmúlt időszakban, a draft óta eltelt pár napban nagyon is karakán, sikerre éhes, győzni akaró irányítónak tűnik. És most tegyük fel, hogy mindez nem nagyképűségéből fakad. Egy falember számára pedig csábító lehet egy irányítóban ezen tulajdonságok egyvelege, hisz számukra is az ő sikeressége jelenti az utat az elismerés felé. Ne feledjük, hogy Winston is, Collins-hoz hasonlóan új a ligában, és hogy idekerült Know Alexander is, Collins egykori csapattársa.

Ezenfelül Tampában övé lehet a kezdőpozíció, hisz választottunk ugyan két falembert a drafton Donovan Smith, és Ali Marpet személyében, akik mindketten tehetségesek a maguk pozíciójában. De szakértők szerint Collins tudása egyedül kiteszi kettőjükét. Arról nem is beszélve, hogy Tampában minden adott, ami egy huszonéves fiatalember számára vonzó lehet. Napfény, pálmafák, tengerpart, bikinis lányok. És ha ez nem lenne elég, itt egy nagyon is fiatal csapat, tele sikerre éhes játékosokkal, és tele nagy ambíciókkal.

0505_3_jameiswinston

Jameis Winston több alkalommal hívta már az elmúlt napokban Collins-t, hogy Tampába csábítsa.

Én pedig nem tudom, hogy ez a nagy meleg, a sikeres draft, vagy Winston hatása, de néha kicsit olyan érzésem van, mint amikor Derrick Brooks és Warren Sapp annak idején meg akarta váltani itt a világot. Lehet hallani az interjúkat a Buccaneers hivatalos weboldalán. Jameis Winston már kezdő akar lenni az első mérkőzésén. Mike Evans szeretne Pro Bowl elismerést kapni. A Smith – Marpet kettős részese akar lenni a veteránok tanításának, hogy valami igazán nagyot alkothassanak itt Tampában. És ahogy korábban már sokszor említettük bizony ez kell ide! Ez az ami már nagyon régóta hiányzik innen, a “győztes mentalitás”.

Ebben pedig jól jön Winston segítsége is, hisz mindenki szeret franchise irányítók mellett játszani, és bár sokakat megoszt személyisége, bizony nagyon sokan jó véleménnyel vannak vezetői képességeiről, akik korábban már játszottak vele. Aztán meg sem említettük még Demar Dotson-t, azt a 30 éves tackle-t, aki ma már a liga egyik legjobb játékosa pozíciójában, pedig annak idején ő sem kelt el a drafton, és úgy került az NFL világába. Képzelhetne Collins jobb, tapasztaltabb, és a helyzetét jobban átérző mentort magának? Nem hiszem.

Persze nem mi vagyunk az egyetlen lehetőség. Hisz Collins például nagyon nagy New Orleans szurkoló hírében áll. És azért az is előfordulhat, hogy valóra váltja egy régi álmát, arany – fekete szerelést húzván magára. De karrierjének beindítása szempontjából a Tampa Bay Buccaneers igenis az első célállomások egyike kell, hogy legyen Collins listáján, ha ész érvek mellett döntve próbálná beindítani NFL karrierjét.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com