A draftolatlan Peters otthon érzi magát Carolina-ban

A korábbi Clemson cornerback, Garry Peters nem hallotta a nevét a 2015-ös NFL Draft-on, de kapott egy hívást a draft során, ami szinte egyenértékű volt azzal.

"Wilks Mester keresett meg a draft során." mondta Peters, utalva a Panthers edző asszisztensére, Steve Wilks-re, aki a Carolina defensive back edzője is. "Ő volt az első, aki felvette velem a kapcsolatot, és olyan igaznak tűnt. Úgy éreztem magam, mint aki hazatalált."

Az All-Atlantic Coast Conference first-team választás kapta a legjobb értékelést a cornerbackek között a Pro Football Focus-tól 2014-ben. Azonban Peters 4,61-et futott 40 yardon és mindössze hét ismétlést tudott csinálni a fekvenyomásnál a Combine-on, emiatt nem enyhültek az aggodalmak a sebességét és az erejét illetően. Főiskolai eredményei azonban kelendővé tette draftolatlan szabad ügynökként.

"Szomorú voltam (amiért nem draftoltak), de mindent egybevetve, ez egy áldás számomra." mondta Peters. "Sok srác szeretne lenni az én helyzetemben.

Peters Atlantában nőtt fel és már akkor követte az irányító Cam Newton karrierjét, még mielőtt az magára öltötte a Panthers mezét, de Peters a Falcons-ra is figyelt fél szemmel. Látta a Panthers-t játszani a szülővárosában számtalanszor, és Mike Reed - cornerback edzője a Clemson-on - a Panthers utolsó választása volt az első drafton 1995-ben.

Peters azt mondta, hogy megérkezése Carolina-ba "szürreális" volt, de valóssá vált a Panthers legutóbbi rookie minicamp-jén.

"Olyan volt nagyjából, mint amire számítottam. Mindenki lenne olyan kedves és szívélyes. Mindenki barátságos volt." mondta Peters. "(Ron) Rivera Mester közel került hozzám, úgy éreztem magam, mint egy átlagos srác, aki már régóta tagja a csapatnak."

A minicamp nyújtotta Peters számára az első lehetőséget a bizonyításra, megmutathatta, hogy a versenyképes cornerback csoport értékes tagja. Jól kivágta magát, de tudja, hogy még sokat kell tanulnia és kint lennie az edzőpályán.

"Nehezebb, mint az egyetem, ahol az életed nagyjából be van tervezve. Nem tudod, mire számíts." mondta Peters. "Keményen  kell dolgozni, és vigyázni magadra, és senki nem mondja, hogy mit kell csinálni. Tenned kell a dolgodat. Ez a legnagyobb része az átállásnak."

Peters hisz abban, hogy a főiskolai készségeit be tudja hozni a profik közé. Úgy írta le magát, mint egy "physical shutdown corner", de látható, hogy kemény munka vár rá a Clemson-i sikerek eléréséig.

Valamint látható, hogy hajlandó megtenni, bármibe is kerül.

"Próbálok azonnal segíteni a csapatnak - legyek akár a speciális csapatban, kezdő, vagy kispados. Bármire van szükség, itt vagyok." mondta Peters. "Szeretem a posztomat, ahol vagyok. Szeretem azokat a dolgokat, amiket a csapatnak tudok adni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu