Mit adhat Swearinger a Bucs-nak?

Mint egykori második körös pick, nem csoda, hogy D.J. Swearinger izgalommal tölti el a szurkolókat Tampa Bay-ben, főleg ha megnézzük a safety felhozatalt keretünkben. Mint ahogy az sem csoda, hogy a Bucs kihasználta, hogy a Texans kivágta két év után a játékost, és felszedte azt a waiverrről.

De annak ellenére, hogy Swearinger csatlakozik a Bucs rosteréhez, egyáltalán nem biztos, hogy kezdő is lesz belőle jövőre. Ugyan úgy meg kell küzdenie a pozícióért. Tudhattuk meg Leslie Fraziertől.

“Ha mást nem is, segíthet bennünket a keretmélyítésben. Szükségünk van erre. Szükségünk van srácokra akik segítenek a speciális egységben, és segítenek a védelemben, ha esetleg sérülés sújtja őket, ezek bizony előfordulnak a bajnokságban. Persze törekedni fognak a kezdő pozícióra, és ha meg tudják ragadni a lehetőséget van is rá esélyük.” – mondta Frazier

Reméljük ezen Swearinger nem nagyon húzza fel magát, hisz állítólag korábban azért rakták ki a Texans csapatától, mert viselkedésbeli problémái mellett, túlontúl derogált neki, hogy egykori második körös pick-ként a speciális egységben rohangásszon. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Frazier szavai nem csak Swearingerhez szólnak, hanem az újdonsült linebackerhez, Khaseem Greene-hez is.

Swearingernek ettől függetlenül hat másik sráccal kell majd megküzdenie a kezdő pozícióért. Köztük Bradley McDougald-dal, akit nagyon sokra tartanak a csapatnál. A Bucs másik két, már évek óta stagnáló safety-jével Major Wright-tal, és Keith Tandy-vel. Az idei szabadügynök-piaci szerzeményükkel Chris Conte-val. Valamint két draftolatlan játékossal, akik a rookie mini-camp keretein belül bizonyítottak a stábnak. A TCU egykoris játékosa Chris Hacket, valamint a Minnesota egykori safety-je, Derrick Wells.

“Jó kis bagázs ez, és kész vagyok versenyezni velük. Eddig remek itt Tampában. Major-t ismerem már pár éve. Olyan, mint egy teljesen új kezdet. Vannak új arcok, de azért már kezdek beilleszkedni.” – mondta Swearinger.

És bár most új rendszert kell elsajátítania, bízik abban, hogy tud építkezni abból, amit az elmúlt két szezonban tanult az NFL-ben. Illetve Dél-Karolinai egyetemi időszaka alatt.

“Azt mondanám, hogy bármilyen védelemhez képes vagyok alkalmazkodni. Mindegy, hogy blitzek, lefedés, vagy szerelések, a labda leütése, vagy kierőszakolt labdavesztés. A védelem vezetése, vagy játékok hívása. Úgy gondolom mindben van gyakorlatom. Mióta kijöttem az egyetemről mindent játszottam már a pályán. Voltam corner, nickel, dime, free és strong safety is. Ez az egyik erősségem.”

Önbizalomban nincs hiány… pedig azt mind nagyon jól tudjuk, hogy Houstonban rengeteg problémája volt a mélyebb területek lefedésével. Azonban Swearinger képes nagyon kemény ütközésekre, és hatékony blitzekre is. És mivel annak idején magas körös pick volt, valamint szereti is ezt hangoztatni, az edzők elég kritikus szemmel nézik teljesítményét.

“D.J. magas körös pick, és mutatott is már pár dolgot ebben a ligában. Izgatottak vagyunk, hogy lássuk mire képes, és meg tudja-e csinálni azt amit mi szeretnénk. Lehetőségem volt megnézni a felvételeket a Texans-nál töltött idejéről. Láthattuk, hogy ő egy igazi futball játékos, egy srác aki rengeteg play-t ismer. Kiváló blitzer, erre kifejezetten emlékszem. Ez az egyik dolog, ami igazán megragad bennem. Ő az egyike azon játékosoknak akik nagyon gyorsan eljuthatnak A pontból B pontba. És úgy tűnik eszes játékos is.” – zárta a médianapot Frazier.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com