Wilson és a győzelmi rekordok

Unásig ismert, de attól még örömteli tény, hogy egyetlen irányító sem nyert annyi meccset karrierje első három alapszakaszában, mint a 36 győzelmet produkáló Russell Carrington Wilson. Megnéztük, milyen teljesítményt kell nyújtania idén és a későbbiekben, hogy a bravúros mutató hosszabb távon is igaz legyen.

Az első négy szezont vizsgálva jelenleg Joe Flacco áll az élen, aki 44 győzelemmel büszkélkedhet, Wilson tehát itt jócskán lőtávolon belül van: ha nekiállunk hengerelni, …akár már az idény közepére beállítja a jelenlegi rekordot. smile hangulatjelA wilsoni eredményességet meggyőzően igazoló adat, hogy három lejátszott szezonnal hetedik legjobb tud lenni a négyidényes mezőnyben is. A továbbiakban e logika alapján vesszük sorra a tizedik alapszakaszig a mostani éllovasokat, győzelmeik felülmúlandó számát és Russ helyét a sorban az eddig mutatottak alapján.

5 alapszakasz – Matt Ryan – 56W – RW most a 21.

6 alapszakasz – Joe Flacco – 62W – RW most az 50.

7 alapszakasz – Joe Flacco – 72W – RW most a 75.

8 alapszakasz – Tom Brady – 86W – RW most a 94.

9 alapszakasz – Peyton Manning – 92W – RW most a 106.

10 alapszakasz – Peyton Manning – 105W – RW most a 117.

(A PFR adatbázisában 26 szezonig lehet keresni, Wilson ebben az összevetésben is csak a 137. helyig csúszik vissza három idénnyel a háta mögött.)

Ha Manning évtizedes rekordja a cél, az irányítónknak elég a következő hét szezonban átlagosan kevesebb mint 10 (9,8) meccset nyernie. A kimagasló kezdet tehát egy történelmi pályafutás ígéretét hordozza, ha nem törik össze, Wilson évről-évre újabb rekordot dönthet. Persze nem árt hátrafelé is figyelnie, Andrew Luck lemaradása mindössze három győzelem…

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

seahawks.hu