Megbízható és elérhető célok kellenek 2015-ben

Mike Zimmer_1Minden csapat annyit vállal, amennyit tud, de az ésszerűség határán belül kell maradni.

Meg lehet célozni a csillagos eget is, de nagyobb lóról nagyobbat is lehet esni.

A tavaly elért 7-9 -es mérleg már sokkal jobbnak nevezhető az azelőtti 5-10-1 -hez képest. Ennek ellenére nem jutottunk vele rájátszásba. Ez sajnos az elmúlt öt évben négyszer is előfordult, ezen mindenképp javítani kell.

A Vikings nagyon sok területen javult már Mike Zimmer első itt töltött edzői éve alatt is. 2015-ben azt reméljük, hogy ez a mérleg és az eredmények is jobbak lesznek és végül bejutunk a rájátszásba.

Persze minden szezonnak nekiindulhatnánk úgy, hogy na most végre bejutunk a Super Bowl-ba és meg is nyerjük azt, de helyezzünk inkább sokkal reálisabb dolgokat magunk elé, tűzzünk ki elérhető célokat, amiket aztán nagyobb eséllyel érhetünk el.

Veretlennek kell maradni otthon és pozitív mérleget kell

Csapatunk 2014-ben (tavalyi idény) csak 2 győzelmet tudott idegenben szerezni és sajnálatos módon 6 alkalommal maradtunk alul vendéglátóinkkal szemben. Ahhoz, hogy mondjuk egy playoff-ot célozzunk meg mindenképpen kell az, hogy idegenbeli meccseink döntő többségét győzelemmel zárjuk. Tavaly csak egy olyan csapat volt a rájátszásban, ami negatív idegenbeli mérleggel jutott be, a Carolina Panthers. Ehhez tehát legalább 4 meccset meg kellene nyerni a 8 vendégszereplésünkkor, de inkább többet.

A veretlenség hazai pályán talán még nehezebb, mint a pozitív mérleg összehozása idegenben, ám ha az sikerül és hozzuk a megfelelő számú idegenbeli meccset is, akkor garantáltnak mondható a csapat rájátszásbeli szereplése.

Tavaly a 12 rájátszásbeli csapatból 9 nyert legalább 6 meccset hazai pályán.

A pozitív turnover és a pontarányok is számítanak

Például ilyenek kellenek, Barr (#55) kulcsember lehet a labdaszerzéseknél

2009 óta nem fordult elő csapatunkkal, hogy több labdát szerzett volna, mint amennyit elvesztett. Ez sajnos a pontokról is elmondható. Ennek ellenére 2012-ben elértük a palyoff-ot, azonban erre nem alapozhatunk, hogy így is sikerülhet.

Egészen 1998-ig kell visszamenni ahhoz, hogy olyan szezont találjunk csapatunk életében, amikor a pontarány pozitív volt. Nem kevés idő.

A tavalyi idényben Zimmer irányításának első évében „csak” 19 eladott labdát mutattunk fel (25. legjobb a ligában), ami persze sok, de ha azt nézzük, hogy ebből a 19-ből csak ötször adtuk el az utolsó hat meccsen máris derűsebben lát az ember.

Konferencián és csoporton belül is fölényt kell kialakítani

16 mérkőzésből 6 mérkőzés zajlik csoporton belül, ami a rájátszás szempontjából is nagyon fontos tényező. 0-6 -os mérleggel a csoportból nem jellemző a playoff-ba jutás, inkább a pozitív mérlegre hajtanak a csapatok is.

A konferencián (NFC) belül is az élbolyba kell tartozni, ez lehet majd a rájátszásba kerülés egyik zászlóshajója.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com