A szerződés hosszabbításoknak üzenete van

Egy csapat építéséhez szükség van egy szilárd alapra. Amióta a Panthers vezérigazgatója lett a 2012-es szezon után, Dave Gettleman-nek volt ideje, hogy orvosolja a csapat fizetési sapka helyzetét és azonosítsa az alapvető játékosokat. A 2015-ös holtszezon arról szólt, hogy megtartsa az alapvető játékosokat.

Március elején a tight end Greg Olsen írt alá három éves szerződés hosszabbítást. Június elején az irányító Cam Newton aláírta öt éves szerződés hosszabbítását. Pár héttel később a linebacker Thomas Davis írt alá újabb két évet.

"Van egy terv a fejedben, hogyan szeretnél felépíteni és fenntartani egy csapatot." mondta Gettleman. "A fizetési sapka ezen időszakában ez nem könnyű. De meg kell találni azokat a srácokat, akikkel szeretnél együtt maradni és folytatni a munkát."

Ebben az irányító-orientált bajnokságban Newton megtartása kritikus volt. 26 évesen karrierje csúcsához érkezett. És annak ellenére, hogy az első játékos az NFL történetében, aki már 10.000 passzolt yardot és 2000 futott yardot ért el az első négy szezonja alatt, van még bőven hely a fejlődésre és a javulásra.

Olsen (30) Newton legmegbízhatóbb célpontjává vált. Ő tartja a franchise szezon rekordot elkapások (84) és yardok (1008) tekintetében a tight end-ek között, és alkalmas blokkoló feladatok elvégzésére is, amely a pályán tartja őt minden alkalommal.

Davis (32) az érzelmi vezetője a védelemnek és az egyik legjobb külső linebacker lett a bajnokságban. Atlétikai és fizikai adottságainak köszönhetően legalább 100 tackle-t ért el az elmúlt három szezon mindegyikében.

"Fontos volt számunkra, hogy megcsináljuk ezeket a hosszabbításokat a különféle posztokon." mondta Gettleman. "Nagyon örülök, hogy aláírt Cam, hogy aláírt Greg, hogy aláírt TD, mert ennek üzenete van."

A kezdeti, nyilvánvaló üzenete az, hogy a hatékonyság a legfontosabb. Newton, Olsen és Davis hatékony, és a front office világossá tette, a teljesítményt értékelik.

De van egy másik üzenete is az ilyen hosszabbításoknak.

"Meg vagyunk győződve arról, hogy megmutatjuk az elkötelezettséget az alapvető srácok iránt és a többi játékos körülöttük látja ezt." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

Newton, Olsen és Davis a három legkeményebben dolgozó játékos a csapatban. Mentális és fizikai mércét állítanak fel. Kiveszik a részüket a közösségi munkából is.

Ez mind része annak a kultúrának, amit Gettleman és Rivera annyira eltökélt szándékkal fenn akar tartani.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: prod.www.panthers.clubs.nfl.com