Maradt Tom Brady 4 mérkőzéses eltiltása

Ma este nyilvánosságra hozták Tom Brady fellebbezésében hozott ítéletet. A liga döntésének értelmében érvényben marad a New England Patriots irányítójának négy mérkőzéses eltiltása. Az NFL Commissioner Roger Goodell és a liga végső döntését tartalmazó 20 oldalas dokumentumért kattints IDE!

Brady ügynöke jelezte, hogy az ügy itt még nem ért véget. Már korábban bejelentették, hogy ha a liga fenntartja az irányító négy mérkőzéses eltiltását akkor bíróságra viszik az ügyet. Ameddig a bíróságon nem születik döntés addig nem léphet érvénybe az eltiltás.

Röviden az egész labdaleeresztős botrány az Indianapolis Colts elleni Főcsoportdöntőig nyúlik vissza. A csapatot pénzbírsággal és Draft pick elvétellel, az irányítót pedig négy mérkőzéses eltiltással büntették.

Természetesen mindenki ártatlannak vallotta magát az első pillanattól kezdve és Ted Wells vizsgálata alapján csak annyit mondtak ki, valószínűbb, hogy a Patriots trükközött a labdákkal mint az, hogy nem és valószínűbb az is, hogy Tom Brady tudott az egészről mint az, hogy nem.

Brady az elejétől fogva megtagadta a mobiltelefonjának az átadását. A fellebbezés során azonban kiderült, hogy a botrány kirobbanását követően az irányító tönkretette az előző telefonját, a pusztítást a SIM kártyája sem úszta meg.

Brady ezt azzal magyarázza, hogy minden egyes alkalommal amikor lecseréli a telefonját megsemmisíti az előzőt. A megsemmisített telefon miatt a nyomozás során nem tudták ellenőrizni, hogy milyen üzeneteket váltott a labdát kezelő emberekkel.

"A fellebbezés során előkerült legjelentősebb információ az volt, amikor bizonyításra került, hogy Mr. Brady 2015. március 6.-án  - a meghallgatása előtt - arra utasította az asszisztensét, hogy pusztítsa el a mobiltelefonját amit 2014 elejétől, azaz a kérdéses AFC Főcsoportdöntő idején használt." - szerepelt a végső döntés leírásában.

Én természetesen mindent elhiszek, valószínűleg mindenki és mindegyik csapat trükközik de amikor kirobban a balhé akkor az egyik első dolgom, hogy megsemmisítem az egyetlen dolgot ami be tudná bizonyítani az ártatlanságomat.

Minél többet foglalkoznak az üggyel és minél több részlet kerül nyilvánosságra tényleg ki kell mondani, hogy valószínűbbnek látszik, hogy trükköztek a labdákkal mint az, hogy nem. Bár tudom sokakat az sem győzne meg ha létezne egy videofelvétel amin Tom Brady maga engedi le a labdákat.

(nfl.com, Fotó: baltimoresun.com, ftw.usatoday.com)