Hét Panthers training camp érdekesség

Oher új lehetősége

Vitathatatlanul a legnagyobb X-faktor a 2015 Panthers-ben a baloldali tackle poszt. Byron Bell játszott tavaly ezen a poszton Jordan Gross nyugdíjba vonulását követően és most a Carolina leigazolta a szabad ügynök Michael Oher-t, aki lábujj sérüléssel küzdött, és soha nem érezte ilyen egészségesnek magát a Tennessee Titans-ben eltöltött év óta. A Panthers optimista Oher-el kapcsolatban minden szinten - a csapattársak, az edzők és a front office is el volt ragadtatva attól, hogy milyen gyorsan beilleszkedett az OTA alatt.

Mindannyian kíváncsian várjuk, hogyan reagál Oher, amikor a felszerelés is előkerül az edzőtáborban. Ha a korábbi első körös pick jól teljesít, a Panthers megtalálta a hiányzó darabot a nagy reményű támadófalba.

Melyik D-end fog kitűnni?

A legfontosabb pont a Panthers védelmében. Ki akar lenni a harmadik down-os lineman a defensive end Charles Johnson párjaként? A vezetőedző Ron Rivera azt szeretné, ha ez a kérdés megválaszolásra kerülne az edzőtábor során.

"Szeretnénk egy srácot arra posztra, akinek csak az lenne a helye és mindenki más csak forogna." mondta Rivera. "Nincs meg (ez a srác) most még, így most ez egy csoport."

És marad a csoport, ha az látszik, hogy ez a legjobb megoldás. Wes Horton, Mario Addison, Kony Ealy és Frank Alexander alkotják ezt a nagyon versenyképes csoportot Spartanburg-ban.

Shaq a titkos fegyver

Az első körös draft pick nem gyakran tud repülni a radar alatt, de a linebacker Shaq Thompson úgy tűnik, hogy sikerül. Miután kihagyta az OTA jelentős részét iskolai kötelezettségei miatt a University of Washington-on, a szerény Thompson az edzőtábort a tipikus első körös pick-et körülvevő felhajtás nélkül kezdi meg. De egy kirobbanó tehetség, különböző készségekkel. Érdekes lesz, hogy a védelmi koordinátor Sean McDermott mire jut vele.

Mit tartogat Tillman számára a jövő?

Képes lesz e a cornerback Charles Tillman, aki mindössze 10 meccsen játszott az elmúlt két szezonban, egészséges maradni és visszatérni a Pro Bowl formájához?

"Van egy csomó még a tankban." mondta Tillman, amikor aláírt korlátlan szabad ügynökként 12, Bears-ben eltöltött szezon után.

Ha Tillman úgy játszik, ahogy karrierje során Chicagóban, az jelentős lökést adhat a teljes secondary-nek.

Silatolu jövője

Két évvel ezelőtt a veterán támadó falember Geoff Hangartner arról beszélt a médiának edzőtáborban, hogy meggyőződése, Amini Silatolu Pro Bowl potenciállal rendelkezik. A sokat ígérő karrier mellékvágányra került sérülés miatt.

Silatolu mindössze három meccsen játszott 2013-ban, miután elszakadt a jobb elülső keresztszalagja. 2014-ben vádli és térd sérüléssel bajlódott, és hét meccsen játszott, miközben az újonc Trai Turner és Andrew Norwell egy fiatal, ígéretes guard duóvá fejlődött.

Hogyan érinti mindez Silatolu-t - az egykori második körös pick-et? A negyedik edzőtáborában minden kiderül.

Milyen gyorsan fog Funchess alkalmazkodni?

Kelvin Benjamin magasra tette a lécet a fiatal, magas  elkapóknak a Carolina edzőtáborában tavaly. Mindenki felkapta a fejét termete valamint elkapósugara miatt. Egy pár gyakorlat után egyértelmű volt, ő a Carolina első számú elkapója.

Devin Funchess nem volt első körös pick, mint Benjamin, de a második körben kiválasztott Michigan játékosnak szembe kell néznie az összehasonlítással - tisztességes, vagy nem, helyén való vagy sem. Különböző játékosok különböző erősségekkel és gyengékkel, de csakúgy mint Benjamin, Funchess is szeretné éreztetni a jelenlétét mindjárt az elején.

Mi lesz a rengeteg linebacker-el?

Luke Kuechly-t és Thomas Davis-t nem kell bemutatni, és mint első körös pick, Thompson jövője is biztosítva van. A fennmaradó linebacker-ek harcolnak a fennmaradó helyekért.

A.J. Klein és Adarius Glanton minden meccsen kezdő volt tavaly. Jason Trusnik erősíti a speciális csapatot és versenyben van a kezdő posztért. Az ötödik körös pick, David Mayo az aprócska Texas State iskolából érkezett, de  fizikai adottságai megvannak a játékhoz, és korán pályára léphet. A tartalék Ben Jacobs-nak és Kevin Reddick-nek megvan mindene, hogy stabil tagja legyen a speciális csapatnak.

Ez rengeteg lehetőség, és ez sokat jelent a verseny szempontjából.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu