Russell Wilson 87,6 millió dollárért hosszabbított a Seattle Seahawks-al

Hosszas huza-vona után végre megszületett Russell Wilson új szerződése. Az irányítóval négyéves szerződést kötött a Seattle Seahawks és a jelek szerint megérte eddig várni mert pontosan olyan szerződést kapott amilyenre vágyott.

Wilson új szerződése 87.6 millió dollárt ér, 31 millió dollár aláírási bónuszt és 60 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. A hírek szerint az irányító a korábbi szerződéstervezetekben a garantált összeget kevesellte. Az idei szezonban még az újonc szerződése lesz érvényben ami alapján 1.542 millió dollár illeti meg.

Az irányítót a 2012-es Draft harmadik körében választotta ki a Seahawks. Késői körös játékosként négyéves, 2.99 millió dolláros szerződést kötöttek vele de az irányító az elit irányítók közé nőtte ki magát így igencsak kevesellte a fizetését. Nem első körösként nincs ötödik éves opció a szerződésében így mindenképpen meg kellett állapodni vele az újonc szerződése lejárta előtt.

Wilson az új szerződéssel anyagilag is csatlakozott az elit irányítók közé. Átlagosan évi 21.9 millió dollárt fog keresni amivel a liga második legjobban kereső játékosává vállt. Csak a Green Bay Packers irányítója Aaron Rodgers éves átlaga magasabb a maga 22 millió dollárjával.

A garantált összeget tekintve azonban már más a helyzet. A 60 millió dollár megegyezik Cam Newton szerződésében foglalt összeggel de a Carolina Panthers irányítója ötéves hosszabbítást írt alá az offseasonban.

Az OverTheCap.com weboldal információ szerint Wilson garantált összege 3.1 millió dollárral több mint Newton-é, 200 ezer dollárral több mint Ben Roethlisberger-é és 1.3 millió dollárral kevesebb mint Rodgers-é ha mindegyikük szerződését négyéves intervallumban vizsgáljuk.

Hogy megérdemelte a megaszerződést az nem kérdés de lehet, hogy a csapat számára ártottak a hosszabbítással. Nagyon fiatal csapat révén az utóbbi egy évben több sztárjátékosukkal is hosszútávú szerződést kellett aláírniuk és előbb utóbb elfogy a hely a következő évek fizetési sapkáiban. Akkor pedig el kell kezdeni beáldozni a játékosokat.

Mindent félretéve azonban el kell ismerni, hogy Wilson szenzációsan, sőt minden eddigi irányítónál sikeresebben kezdte el a pályafutását. Az első három szezont figyelembe véve Wilson szerezte a legtöbb győzelmet (42), legtöbb playoff győzelmet (6) és rendelkezik a legtöbb Super Bowl részvétellel. Második helyen áll a QB rating és negyedik helyen a passzolt touchdownok tekintetében. Emellett 2012 óta Wilson vezette a legtöbb győztes drive-ot, szám szerint 15-öt.

(nfl.com, Fotó: fansided.com, twitter.com, twitter.com)