Az Eagles eltradelte a cornerbackjét a Steelers-el

Újabb meglepő üzlet Philadelphiában. Tegnap bejelentették, hogy a Philadelphia Eagles eltradelte cornerbackjét Brandon Boykin-t a Pittsburgh Steelers csapatával. A védő ára egy jövő évi kondícionális ötödik körös Draft pick volt.

A safety Troy Polamalu és a cornerback Ike Taylor visszavonulása miatt a Steelers secondaryre igencsak ráfért az erősítés és Boykin személyében nagyon olcsón sikerült szerezniük egy olyan játékost akit azonnal bedobhatnak a mélyvízbe.

Boykin-t a 2012-es Draft negyedik körében választotta ki az Eagles így még mindig a négyéves újonc szerződése van érvényben ami alapján 1.54 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

A védő az Eagles-nél eltöltött három szezonja alatt pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen (de csak 6 mérkőzésen kezdett), 120 tacklet, 1 sacket, 7 interceptiont és 4 kierőszakolt fumblet szerzett. A szakértők véleménye szerint a tavalyi szezonban csapatának legjobb cornerbackje volt és a Pro Football Focus a liga 21. legjobb cornerbackjeként rangsorolta.

Boykin elküldésével az Eagles vezetősége, ami mostanság tulajdonképpen Chip Kelly-t jelenti, kijelentette, hogy a Eric Rowe - JaCorey Shepherd újoncpárost részesíti előnyben. A 25 éves védőnek az új állomáshelyén pedig a William Gay - Cortez Allen párossal kell felvenni a versenyt.

(nfl.com, Fotó: mcall.com)