Tony McDaniel a Russell Wilson, Bobby Wagner hosszabbítás első áldozata

A Seattle Seahawks az utóbbi napokban magához láncolta két fontos kezdőjátékosát de mint szinte mindig a magas szerződések miatt áldozatot kell hozni.

Seattleben a sztárok hosszabbításának első áldozata a defensive tackle Tony McDaniel lett akitől tegnap megvált a csapat.

A védőfalember elküldésével 3 millió dollár szabadult fel a fizetési sapkából és 625 ezer dollár halott összeg maradt utána.

Russell Wilson (87.6 millió dollár) és Bobby Wagner (43 millió dollár) is négyéves szerződéshosszabbítást kötött a Seahawks-al. Az irányító és a linebacker is most lép újonc szerződésének utolsó évébe így a mostani hosszabbítások alapvetően nem érinti az idei fizetési sapkát de az aláírási bónuszok mégiscsak bezavarnak a képbe.

Az aláírási bónuszt szét lehet osztani a szerződés időtartamát érintő években ami időarányos bónuszként jelentkezik a fizetési sapkában. Wilson idei időarányos bónusza 6,354,868 dollárra, Wagner bónusza pedig 1,993,236 dollárra nőtt.

A hosszabbítások miatt keletkezett plusz költséget pedig be kel hozni valakin és McDaniel lett a Seahawks áldozata. A jelenleg 30 éves védőfalember most csapat nélkül maradt de nagyon hamar el fog kelni majd a piacon.

McDaniel 9 évet töltött el az NFL-ben, három évig a Jacksonville Jaguars, négy évig a Miami Dolphins játékosa volt és az utóbbi két évet Seattle-ben töltötte. A tavalyi szezonban 14 mérkőzésen szerepelt a kezdőcsapatban és összesen 450 snapet töltött a pályán.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com)