Négy hetet kell kihagynia a Bengals sztár pass rusherének

A Cincinnati Bengals-hoz visszatérő sztár defensive end Michael Johnson-nak sérülés miatt idejekorán be kellett fejeznie a vasárnapi edzésnapot.

Johnson térde sérült meg és a vizsgálatok bebizonyították, hogy oldalszalagsérülés miatt négy hetet kell majd kihagynia. Az MRI bebizonyította, hogy a szalagon kívül más nem sérült meg a térdében.

Nagy szükségük lesz Johnson visszatérésére mert a tavalyi év egyik fél számára sem a legjobban sikerült. Johnson-t a 2009-es Draft harmadik körében választotta ki a Bengals és öt év alatt az elit játékosok közé nőtte ki magát.

Azonban Johnson tavaly, öt évre szóló 43,500,000 dolláros szerződést kötött a Tampa Bay Buccanneers csapatával. A pénz jött de a teljesítmény jócskán elmaradt az elvárttól.

Mindösszesen négy sack-ket tudott bemutatni az egész szezonban és valami borzalmasan következetlen játékot. Johnson gyenge játékában állítólag közrejátszott bokasérülése is, ez okozhatta a furcsa változást játéktechnikájában.

Johnson márciusban visszatért Marvin Lewis rendszerébe amelyben elit játékossá nőtte ki magát a múltban. Négyéves 20 millió dolláros szerződést kötött a Bengals-al.

Így újra összeállt a Johnson - Atkins jobb oldal ami ismét nagyon veszélyes lehet az ellenfelek offensére. Az utóbbi két szezonban csak 7.5 sacket szerzett de 2012-ben amikor egy egészséges Atkins mellett játszhatott akkor 11.5 sackel zárta a szezont.

(nfl.com, Fotó: washingtontimes.com, buccaneers.com)