Panthers edzőtábor észrevétel - 3. nap

Robbanékony kezdés: Az első nap teljes felszerelésben mindig energikus edzést eredményez, és a vezetőedző asszisztens Steve Wilks néhány egy-egy elleni gyakorlattal kezdett. Az egész csapat kört alkottott a középpályán, és figyelte a három csatát: az újonc offensive tackle Daryl Williams az újonc defensive end Steve Miller ellen, a defensive tackle Chas Alecxih a guard Jordan McCray ellen és az újonc elkapó Damiere Byrd a cornerback Carrington Byndom ellen. A fiatal játékosok ilyen szituácuiókban mindig hoznak egy kis extra ízt az edzésbe.

Megadták az alaphangot: A linemen-ek a labda mindkét oldalán már kétségbeesetten várták a lehetőséget, hogy ütközhessenek végre valakivel. A veterán defensive linemen Charles Johnson és Dwan Edwards intézett egy pár szót a csoporthoz a gyakorlatok előtt. Az üzenet az volt, "Add meg az alaphangot, és dominálj." A defensive end Frank Alexander különösen a szívére vette az üzenetet. Az edzők dicsérték az erőfeszítését, és kellemetlen helyzetbe is hozta az offensive tackle Michael Ohersome-ot. Megkérdezték Johnson-t, mit gondol Alexander eddigi teljesítményéről, és csak ennyit mondott: "Szép munka. Már az elején."

Shaq villogott: Az első körös pick, Shaq Thompson eddigi legjobb edzése. Az újonc linebacker hatalmas sebességgel futott egy pár játék során az oldalvonal közelében. Szerzett egy yardveszteséges tackle-t is az első csapat offense elleni gyakorlatok során.

Peanut nyomása(i): 42 kikényszerített fumble-el a neve mellett a cornerback Charles Tillman jó hírnevet szerzett magának rejtélyes képességével, ahogy kiütni a labdát az ellenfél kezéből. Vasárnap Tillman lehetőséget látott, amikor az irányító Cam Newton egy zóna olvasó játékot játszott. Tillman kiütötte a labdát Newton kezéből, ami bő éljenzést váltott ki a defensive oldalon.

De nem Newton volt az egyetlen. A running back Jonathan Stewart volt a másik áldozata "Peanut"-nak. Két kézzel biztonságosan tartani a labdát néha nem elég, ha Tillman jön veled szemben.

"Ez az, amit csinál. Ebben ő a legjobb." mondta Stewart. "Emiatt leszünk jobbak."

Részletesen megtervezett: Amikor a speciális csapatok végzik a gyakorlatokat, Newton általában egy másik pályán az elkapó Kelvin Benjamin-nal és Devin Funchess-el gyakorol. Az idő pénz az edzések során, és minden kis extra utasítás segíthet. Vasárnap a támadó koordinátor Mike Shula figyelte a triót, ahogyan finomhangolták az útvonalakat.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: carolinahuddle.com