Az Arizona Cardinalsnál folytatja a korábbi sztárfutó

Chris Johnson visszatért az NFL-be. Az Arizona Cardinals tegnap bejelentette, hogy egyéves szerződést kötött a szabadügynök running back Chris Johnson-al.

Johnson-t nem is olyan régen még a liga legjobb futói között emlegették de a gyengébb szezonok miatt mostanra már a kerettagságért is meg kell küzdenie. Új állomáshelyén Andre Ellington-t és a harmadik körben kiválasztott David Johnson-t kell majd legyőznie, hogy bekerülhessen a kezdőcsapatba.

Johnson-t a tavalyi offseasonban szerződtette a Jets miután lemondott róla korábbi csapata a Tennessee Titans. A tavalyi szezonban pályafutásának legrosszabb évét futotta, ráadásul idén januárban még fegyverbirtoklás vádjával is letartoztatták.

A jelenleg 29 éves futó újonc szezonjában 1.228 futott yardot szerzett majd a második szezonjában átlépte a 2.000 yardos álomhatárt. A Titansnél eltöltött hat szezonja mindegyikében átlépte az 1.000 futott yardot.

A Jets-nél tavaly pályafutásának legkevesebb yardját szerezte (663 yard) de az igazsághoz hozzátartozik, hogy tavaly kapta meg a legkevesebb alkalommal a labdát. 4.3 yardot átlagolt futásonként ami megmutatja, hogy azért még maradt benne kakaó.

Bruce Arians vezetőedző nagyon jól fog járni Johnson-al mert a jelenlegi keretet elnézve komoly erősítést jelent a veterán futó. Valószínűleg nem Ő lesz a liga legeredményesebb running backje de még mindig sokkal több potenciál van benne mint roster többi játékosában.

(nfl.com, Fotó: skysports.com)