Junior Galette szezonja is véget ért

Junior Galette pályafutása a Washington Redskins csapatánál még azelőtt véget ért mielőtt igazán elkezdődhetett volna. A linebacker megsérült a tegnapi edzésen és a csapat vezetőedzője Jay Gruden hajnalban megerősítette amire az előzetes vizsgálatok alapján következtetni lehetett.

Galette-nek elszakadt az Achilles-ína így máris véget ért az idei szezonja. A Redskins egyéves szerződést kötött a 27 éves defensive endel ami a védő pénteki műtétje miatt kidobott pénzt jelent de sajnos (főként) ebben a sportágban elkerülhetetlenek a sérülések.

A védő eddigi ötéves páylafutása alatt a New Orleans Saints játékosa és az utolsó két szezonban a csapat legjobb védője volt. Azonban a pályán kívüli problémák, a viselkedése és a magas fizetése miatt távoznia kellett pedig tavaly szeptemberben négyéves, 41.3 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötöttek vele.

Galette az utolsó két szezonban a 4-3 outside linebackerek között ligaelitté vált, 22 sacket, 85 tacklet és 4 kierőszakolt fumblet szerzett ezen időszak alatt.

(nfl.com, Fotó: was.247sports.com)