Vádat emeltek a 49ers védői ellen

Vagyis nem egészen pontos a cím ugyanis már csak egyikük tartozik a San Francisco 49ers kötelékéhez. Vádat emeltek a linebacker Ahmad Brooks ellen és az ügyben komolyan érintett a csapat korábbi defensive tackleje Ray McDonald aki ellen már az eljárást is elindították.

Az eset tavaly december 15.-én (más hírforrások szerint 14-én) történt McDonald otthonában. A játékosok külön követték el a tettüket de az áldozat mindkét esetben ugyanaz az ittas lány volt. A vádak szerint McDonald először megerőszakolta majd később Brooks szexuálisan bántalmazta.

McDonald-nak ez már a sokadik balhéja volt és amikor napvilágra került az ügy a 49ers azonnal kivágta a védőfalembert. A tackle az offseasonban csatlakozott a Chicago Bearshez de következett az újabb balhéja és innen is távoznia kellett.

Brooks még a csapat tagja és a vezetőség a vádemelés pillanatában kizárta a Denver Broncos elleni előszezon mérkőzésre készülő keretből. A kollektív szerződés értelmében a csapat nem tilthat el egy játékost, ezt csak a liga teheti meg de Ők még nem léptek az ügyben.

Jobb oldalt az áldozat

Eltiltás ide vagy oda elsőként a bíróságon kell felmentetniük magukat. McDonald maximálisan 8 év börtönbüntetést kaphat míg Brooks maximum 6 hónap börtönre számíthat és mindketten bekerülhetnek a szexuális bűnözők nyilvántartásába.

(nfl.com, Fotó: news.wbt.com, tmz.com)