Panthers 16 - Patriots 17

Sok tekintetben a vezetőedző Ron Rivera boldogabb volt csapata teljesítményét illetően a 17-16-os péntek esti, New England Patriots-tól elszenvedett vereség után, mint a csapat két előszezon győzelme után.

A legegyszerűbb értelmezés, hogy a Carolina következetesebben mozgatta a labdát támadásban, és következetesebben állította meg a védelem az ellenfelet.

A javulás a harmadik down-ok esetében, ami elsődleges szempont Rivera szemében, többet mond mindennél. A Panthers kezdő offense 5-öt megcsinált a 8-ból, és a kezdő védelem a New England kezdői ellen mindössze 1-et engedett az 5 harmadik down-os játékból az első félidőben.

"Volt nagyon sok jó dolog." mondta Rivera, aki játszatta a kezdőket az első félidőben és egy drive erejéig a harmadik negyedben. "Helyzetbe hoztuk magunkat - most már csak ki kell azt használni. Ez talán a legnagyobb csalódás."

"Meg kell találnunk a győzelemhez vezető utat." mondta az irányító Cam Newton. "Ma már megtaláltuk a módját, hogyan kell veszíteni."

Az első félidőben a Panthers interception-t szerzett a QB Tom Brady passzaiból két, egymás utáni drive-ban is és a védelem öt 3&out-ra kényszerítette őket. Támadásban a Carolina két drive-ot indíthatott a New England területéről, valamint két másikat néhány yard-ra a középpályától.

De csak hat pontot szereztek és egy pontos hátránnyal mentek a félidőre.

"Meg kell találnunk a módját, hogy több pontot rakjunk a táblára." mondta Newton.

A Carolina első labdabirtoklásában, amely a New England 48-yardos vonaláról indult, gyorsan véget ért, amikor a running back Jonathan Stewart-ot megállították 4th&1-nél.

Később a cornerback Charles Tillman kitépte a labdát a wide receiver Aaron Dobson kezéből és az interception után 37 yardos visszahordást ért el, a Carolina 44 yardos vonaláig jutva, amely megalapozta a meccs első pontjait. A Panthers 54 yardot haladt kilenc játékból, és egy 20 yardos Graham Gano field goal-al 3-0-ra vezetett az első negyedben.

A safety Kurt Coleman is megszerezte Brady passzát középen Dobson elől a következő drive harmadik játékában, és a linebacker Luke Kuechly ellen elkövetett unnecessary roughness után a Panthers a New England 48 yardos vonalán találta magát.

A Carolina azonban 3&out-olt három sikertelen passz után.

De a védelem sakkban tartotta a New England-et, a Panthers kiváló helyzetbe került ahhoz, hogy elérje az end zone-t és növelje a vezetést a második negyedben.

Newton a wide receiver Corey Brown-t vette célba az első kísérletnél a Patriots 30 yardos vonaláról és a passz az end zone-ban tökéletes volt, de Brown elejtette. Öt játékkal később, a 3rd&4-nél a 12 yardos vonalról indulva, Brown ismét elejtett egy passzt, ami first down-t eredményezett volna.

Gano berúgta a 30 yardos mezőnygólt, amivel a Carolina 6-0-ra vezetett 02:13-al a félidő elött.

A New England kihasználta a megmaradt időt, és egy hatékony kétperces drive-ot vezetett. Brady tökéletesen passzolt a bal oldalon a tight end Scott Chandler kezébe egy 18 yardos touchdown passzt. Ez a drive 80 yardot jelentett a Patriots 116 első félidei yard-jából.

"Megcsináltak egy pár játékot." mondta Rivera. "Egy Hall of Fame irányítóról és a két perces drive-ról beszélünk, amit csinált."

A Carolina ideális válasszal kezdte a második félidőt.

Newton teljesítménye 5/5 volt ebben a drive-ban, és az ötödik passz a 2 yardos TD passz volt a fullback Mike Tolbert-nek egy play-action játék után, ezzel a Carolina 13-7-re vezetett.

"Fontos volt." mondta Tolbert. "Első drive a második félidőben, végigmentünk az egész pályán és pontokat szereztünk. Ez az, amit látni akartunk."

A Panthers két biztos lehetőségeket mulasztott el védekezésben touchdown szerzésére a New England első harmadik negyedbeli labdabirtoklásában, a cornerback Bene Benwikere és Josh Norman is egy potenciális pick-six labdát ejtett el Jimmy Garoppolo passzából.

"Már ünnepeltem." mondta Benwikere a fejét csóválva. "Nem figyeltem. Nem veszítheted el a figyelmedet."

Miután a Patriots punt-olt, az irányító Derek Anderson lépet pályára a második csapattal egyetlen drive erejéig és majdnem megtalálta az utat az end zone-ba.

Anderson elkapta a ritmust és az első négy passza sikeres volt. De 3rd&4-nél, a Patriots 20 yardos vonalán az end zone-ba adott passza a running back Jordan Todman-nek hosszú volt. A Carolina egy 39 yardos Gano mezőnygóllal szerzett pontokat.

A New England feltámadt a negyedik negyedben. Garoppolo megtalálta Dobson-t egy 40 yardos passzal és a running back Dion Lewis-t egy 9 yardos TD átadással a következő játékban.

A kicker Stephen Gostkowski vezetéshez juttatta a Patriots csapatát egy 53 yardos mezőnygóllal, 6:14-el a vége előtt.

Ellentétben az előző két meccsel, most nem volt negyedik negyedes mágia az irányító Joe Webb és a Panthers tartalékok pályára lépése után. De Rivera optimista a csütörtöki negyedik és egyben utolsó előszezon meccs előtt, amit a Pittsburgh Steelers ellen játszik a csapat.

"Azt hiszem, egyre jobbak vagyunk." mondta Rivera. "Haladunk a helyes irányba, és ez feltüzel.

Fotó: bostonherald.com, charlotteobserver.com,bleacherreport.com, newsobserver.com