Dallas is kipipálva sima győzelem volt

PreSeason Game3, Vikings-Cowboys1Négyből négy, eddig remekül alakul az előszezon.

Szombat este Dallas-ból is sikerült elhoznunk a három pontot, miután bár még a félidőben vesztésre álltunk, fordulás után csak mi szereztünk pontokat.

A találkozó egymás kiismerésével indult, így a nézőknek elég sokáig, egészen a negyed végéig kellett várni, hogy valamelyik csapat elkezdje a ponttermelést.

A meccsen megint Bridgewater kezdett nálunk és ismét remek formát mutatott.  Találkozót végül 7/7 -es mutatóval és 76 yard-al zárta. Külön kiemelendő, hogy a jelenleg harmadik számúnak számító Taylor Heinicke is rontás nélkül 11/11-es passzmutatóval és 83 yarddal zárta a meccset.

A negyed vége előtt egy perccel végül Blair Walsh 28 yardról értékesítette a mezőnygólt, így előnybe kerültünk.

Az öröm viszont nem tartott sokáig, ugyanis rögtön a második negyed első játékában Tony Romo 60 yardos TD passzt osztott ki Terrence Williams-nek. Nem semmi játék volt azt meg kell hagyni. Ez a védelmet kicsit érzékenyen érintette, hogy egyetlen jó játékkal mattoltak minket. De ekkor jött Flash.

Igen, Cordarrelle Patterson, aki talán visszanyeri régi formáját. Rögtön a dallasi pontszerzés után következő kickoff-ot visszahordta TD-re. A sebessége még mindig elképesztő. Ez a 107 yardos visszahordott TD megint talpra ugrasztotta a Vikings szurkolóit. Patterson-nak nem volt elkapása a meccsen, de ezzel azért valamennyinket kárpótolt.

Még két esemény volt a szünet előtt. Előbb egy Romo – Whitehead 8 yardos összjáték révén született egy újabb hazai TD, majd a szünet előtt 1 perccel 45 yardról is értékesítette a mezőnygólt.

A pihenőre tehát egy pontos hátrányba mentünk, nem gondoltuk, hogy innentől már csak mi szerzünk pontokat.

A futójátékunk valamelyest javult, na persze nem a második csapatban lévőké. Asiata 3 futásból 2 yarddal, míg McKinnon 6 futásból 10 yarddal zárt. Ezzel szemben Willaims és Banyard jól játszottak, mindkettejük jutalma egy-egy futott TD lett.

Ami fontos, hogy az eddigiekkel ellentétben a negyedik negyedben is szereztünk pontot, itt volt a már említett futott Banyard TD.

A meccset végül 28:14-re hoztuk, ami reális volt a látottak lapján. Walsh is többször találta el a kaput, mint nem (2/3), tette mindezt úgy, hogy Locke bokasérülése miatt párszor neki kellett puntolnia is. Debütált McDermott is, aki jól végezte a rá kiszabott feladatot.

Irányítóink végül 24/27-es passzmutatóval és 205 yarddal zártak. TD passzt ugyan egyik sem osztott ki, de legalább pontosak voltak. Egyetlen egy interception volt a meccsen, azt tőlünk Hill hozta össze.

A következő meccsünk magyar idő szerint péntek hajnalban lesz majd Nashville-ben, ahol a Tennessee TItans együttesével csapunk össze az előszezon 4., egyben záró hetén. Utána már élesben megy a dolgok.

Még egy érdekesség: Mike Zimmer eddig minden előszezon meccsét megnyerte a csapattal, azaz nyolcból nyolcat.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com