Előszezon - Eagles @ Packers

A harmadik előszezon meccset általában főpróbának szokták tekinteni az alapszakasz előtt, mivel ezen a meccsen szoktak legtöbbet játszani a kezdőcsapat tagjai. Azonban főleg a Green Bayt sújtó sérülések miatt ezúttal a harmadik előszezon mérkőzés sem különbözött a többitől.

A Packers támadófalából eleve három játékos hiányzott sérülések miatt (Bryan Bulaga pedig a meccsen sérült meg), és Aaron Rodgerst sem akarták további veszélynek kitenni, így ő sem játszott. Így az Eagles védelmének nem volt módja a kiváló Qb ellen gyakorolni. A támadósorból az ACL sérülése miatt kiesett Jordy Nelson mellett, a meccs elején Randall Cobb is elhagyta a pályát vállsérülés miatt.

Az Eagles oldalán visszatért a pályára a hét közben szerződéshosszabbítást aláíró Mychal Kendricks és DeMeco Ryans. Kiko Alonso bár az aktív keretben volt, de megint nem játszott. Cody Parkey kisebb lábsérülése miatt pedig megint Kip Smith rúgta az extra pontokat.

A meccs a játékot tekintve nem nyújtott túl sok izgalmat, amiért elsősorban az Eagles támadósor volt a felelős, akik igen hatékonyan termelték a pontokat, ráadásul a védelem is beköszönt egy TD-vel. Az első félidő 39 pontja után, a második félidőben a második-harmadik sorok azonban már pontszerzésig sem tudtak eljutni. Persze a cserék indiszponált játékánál nagyobb gondja soha ne legyen a csapatnak.  

A pozitívumok:

  • Sam Bradford ezúttal több játékidőt kapott, és remekül vezette a támadósort. Egy negyed alatt három, TD-passzal végződő drive-ot vezetett, nagyon otthon érezte magát az uptempo offense-ben, és ezúttal nem volt nyoma a múltkori kisebb pontatlanságoknak sem. Ami szintén biztató, hogy ismét jól állta a nyomást. Nem mindig dobhatott tiszta zsebből és volt, hogy meg is tudták ütni, de ez láthatóan nem befolyásolta. A Darren Sprolesnak adott tökéletes ívű TD passza mutatta meg, hogy mire lehet képes, ha egészséges marad. Azért tartsuk észben, hogy előszezon meccsről van szó, ahol a védelem sem készül külön az ellenfélre, így a Packers védelme még jobban kiszolgáltatott volt a gyors tempójú támadásoknak. Ha azonban megnézzük, hogy Bradford mennyivel magabiztosabban és hatékonyabban vezette a támadásokat a többi Eagles Qb-nél, akkor nagy reményekkel nézhetünk az alapszakasz elé.

  • Mark Sanchez is javuló játékkal jelentkezett, bár látható volt a visszaesés Bradfordhoz képest. Nem kezdett jól, de aztán sikerült két, TD passzal végződő driveot vezetnie.
  • Kenjon Barner ezúttal nem hordott vissza TD-t, de egy screen passzból futott 50 yardjával megint megmutatta, hogy milyen veszélyes lehet a nyílt pályán. Vetélytársa, Raheem Mostert ezúttal egy 67 yardos visszahordott kirúgással jelentkezett.

  • A tight endek villogtak, Trey Burton 4 elkapással és 2 TD-vel jelentkezett, és Brent Celek is fogott egy TD-t. Az elkapók közül Matthews szokás szerint elkapta mindhárom felé menő passzt, Sprolest sem nagyon tudták követni, Jeff Maehl nevét pedig a szokásosnál többet hallhattuk a támadóknál (1 TD-t is szerzett).

bradfordpass.jpg

  • A védőfal a szokásos szintet hozta, Felcher Cox és Bennie Logan sokszor odaértek a backfieldre, nagyon megnehezítve a futásokat. A cserék közül Taylor Hart fejlődése örömteli, láthatóan megerősödött az elmúlt évben, 1-1-ben többször nem tudták feltartóztatni.
  • Walter Thurmond egy szemfüles interceptiont vitt vissza TD-re, és úgy tűnik jól érzi a safety posztot. A csere cornerek közül talán Watkins volt a legjobb, többször jól tapadt az emberére. A keretbe kerülésért küzdő Jerome Couplin ismét bemutatott néhány jó szerelést, ami nem elhanyagolható, mert a csere DB-k amúgy sok hibával játszottak.
  • Najee Goode úgy tűnik kezd visszarázódni a sérülése után, végig aktív volt, és egy tökéletesen időzített run-blitzzel egy nagyon látványos futás megállítást is bemutatott.
  • A csapatot ismét elkerülték a komoly sérülések. Lane Johnson térde meghúzódott, és csak a biztonság kedvéért nem ment vissza a pályára, de hírek szerint a szezonkezdetre rendben lesz.

thurmond_td.jpg

A negatívumok:

  • Barkley és Tebow ismét gyengén játszottak, sokszor tojóstyúkként toporogtak a zsebben, nem találva az elkapókat. Bár a csere elkapók sem segítették ki őket, több elejtett passz is volt. Barkley még csak-csak képes megtalálni az elkapókat, de be van oltva a pontszerzés ellen. Tebow egy handoffnál ismét csinált egy fumble-t, és két sikertelen 2 pontos kísérlete is volt: előbb futással majd passzal sem sikerült célhoz érnie. Chip Kelly arckifejezéséről sem az elégedettséget lehetett leolvasni ezek láttán. Lassan felmerül a kérdés, hogy van-e bármelyiküknek is helye a csapatban. Még egy meccsük van, hogy bizonyítsanak.

kellysideline.jpg

  • A védelem passz ellen sebezhetőnek tűnt, különösen a screen passzok levédekezése nem ment ma. A Packers újonc QB-je Brett Hundley okozott nehéz pillanatokat a védelemnek, még a kezdőknek is. Kendricks és Ryans játékán is meglátszott, hogy ez volt az első meccsük, többet bizonytalankodtak, mint rendesen.
  • Kiko Alonso ma sem játszott, mert kisebb lábsérüléssel (nem a korábbi térdsérülés) bajlódott. Viszont így lehet, hogy nem ő lesz a kezdő az első héten, ha nem tud pályára kerülni.

logan2.jpg

  • Eric Rowe-nak sem ma volt a legfényesebb estéje. Ugyan egy jó védekezést bemutatott Randall Cobb ellen, de később többször is megverték a pálya külső részén, és a redzoneban is későn ért oda az egyik kapott TD-nél. Egyelőre nem veszélyezteti Nolan Carroll helyét a kezdőben.
  • A többi DB-nek sem volt nagy napja, EJ Biggers most washingtoni énjét vette elő, és sokszor eléggé fogalmatlannak tűnt, Reynolds sem tudta megismételni a korábbi jó játékát, elrontott szereléseket, és a speciális csapatban is hibázott. Randall Evans szerzett egy kezébe hulló interceptiont, de egyébként ő sem csillogott a második félidőben.

endgame3.jpg

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu